U petak 15. srpnja održat će se preventivna aktivnost „Sigurnost na bazenu 2022“

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


U petak 15. srpnja s početkom u 10 sati, na Gradskim bazenima u Požegi, bit će službeno otvaranje Škole plivanja Grada Požege kojemu će nazočiti predstavnici Grada Požege, Požeškog športskog saveza, Škole plivanja, kao i sami polaznici Škole te njihovi roditelji – prenosi Grad Požega.

U sklopu otvaranja provest će se preventivna aktivnost „Sigurnost na bazenu 2022“, u organizaciji Grada Požege i partnera, odnosno Škole plivanja, Ronilačkog kluba, Javne vatrogasne postrojbe, Ravnateljstva civilne zaštite, Područni ured civilne zaštite Osijek, Službe civilne zaštite Požega, Zavoda za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije, policije i Hrvatske gorske službe spašavanja, koja ima za cilj podizanje razine sigurnosti u zajednici općenito, s naglaskom na bazene, kupališta i spašavanje na vodi djece, kao i podizanje svijesti o opasnosti od dehidracije djece ostavljene u vozilima, te sprječavanje spolnog iskorištavanja djece na plažama.

Uz djecu i roditelje, pozivaju se građani da nazoče ovom događaju u kojemu će se provesti dvije simulirane vježbe spašavanja, kojima se želi djeci i roditeljima ukazati na potencijalne opasnosti na bazenima i u vozilima ljeti, ali i provjeriti spremnost i umreženost žurnih službi, te senzibilizirati širu javnost na ovu problematiku.

Zbog očekivanog većeg broja građana i vozila, te vozila žurnih službi, građani se mole da na bazene dođu nešto ranije prije samog otvaranja, a da za parkiranje koriste isključivo za to namijenjene površine, a nikako kolnik i kolne prilaze bazenima, jer isti moraju biti slobodni za prolaz žurnih službi.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *