U petak će se na Gradskoj kuglani održat će se 31. Memorijalni kuglački turnir “Tomislav Pranjković”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


POŽEGA – 31. izdanje Memorijalnog kuglačkog turnira “Tomislav Pranjković” održat će se u petak, 02. 12. 2022. s početkom u 16,00 sati na Gradskoj kuglani u Požegi (Osječka 9). Tomislav je bio dugogodišnji član Kuglačkog kluba Obrtnik (Požega), koji je i pokrenuo ovaj Memorijal i uspješno organizirao već 30 turnira – prenosi Požeški športski savez.

Svečano otvorenje Tominog memorijala je u 16,00 sati, a od 16,30 do 19,45 je natjecanje u kuglanju. Dodjela pehara i zatvaranje turnira bit će u 20,00 sati.

Prošle godine je Županijski kuglački savez povodom tridesete godišnjice pogibije postavio spomen ploču Tomislavu Pranjkoviću na istočnom zidu Gradske kuglane.

Tomislav Pranjković je dragovoljac Domovinskog rata i hrvatski branitelj koji je zajedno sa još 10 suboraca (Jozo Koutni, Vinko Tomašević, Davor Dragić, Tomo Perić, Tade Nikić, Ivica Zlomislić, Branko Peći, Damir Pišmiš, Tomislav Vužić Mohenski, Anđelko Tule) poginuo na bazi Papuk, 02. 12. 1991.

Tomislav Pranjković rođen je 17. 11. 1965., a poginuo je 15 dana nakon svog 26. rođendana, 02. 12. 1991.

Tog dana ophodnja od devet hrvatskih vojnika koja je imala zadaću prevesti dvije stručne osobe, Tomislav Vužić Mohenski i Anđelko Tule,  koji su došle iz Samobora gdje je bila smještena brigada veze, na svoje odredište nikad nije stigla.

Tog dopodneva snage neprijatelja čekale su u dobro isplaniranoj i pripremljenoj zasjedi na putu prema radio-relejnom čvorištu na planini Papuk, tu ophodnju koja u borbi gubi devet života. Tada se na samom radio relejnom mjestu nalazio i dozapovjednik bojne Jozo Koutni i Tade Nikić koji su krenuli pomoći ophodnji kada su čuli pucnjavu ali i oni takoder u toj borbi gube svoje živote.

petak, 02. 12. 2022. na tridesetprvu godišnjicu pogibije 11 hrvatskih branitelja u 11,00 sati kod spomenika na bazi Papuk bit će polaganje vijenaca koje svake godine organizira Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Požeško – slavonske županije i grada Požege.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *