U Pleternici kroz projekt “Zaželi i ostvari – faza III” zaposleno 30 žena

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Projekt Zaželi i ostvari-faza III je projekt čiji je nositelj Grad Pleternica, a provodi ga u suradnji sa Hrvatskim zavodom za socijalni rad, Županijske službe požeško-slavonske županije, Područni ured Požega i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje,Područni ured Požega. Projekt se provodi u trajanju od 8 mjeseci, od 14.9.2022.-14.5.2023., ukupne vrijednosti 1.481.400,00 kn te je financiran od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. u 100%-tnom iznosu. Kroz projekt je zaposleno 30 žena pripadnica ciljane skupine, koje skrbe o više od 200 krajnjih korisnika, starijih i nemoćnih osoba. Projektnim aktivnostima povećava se konkurentnost na tržištu rada te se osigurava skrb za starije i nemoćne osobe u njihovom vlastitom domu, čuva njihovo dostojanstvo i olakšava pristup pravima i uslugama.
Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Grada Pleternice.

„Naša Županijska služba pokriva cijelu Požeško-slavonsku županiju i ovo je već ne znam koji po redu projekt „Zaželi“. Ovo je jedan nazovimo ga prijelazni projekt, jer se nadamo da će iz sredstava nove omotnice naše dame i gospođe od jeseni biti zaposlene na duži period. Što se tiče samog projekta, on je komplementaran s našim uslugama na temelju Zakona o socijalnoj skrbi – pomoć u kući, tako da velik dio korisnika u 38 naselja Pleternice dobiva potrebnu brigu i pomoć” – rekao je Predstojnik Županijske službe Požeško-slavonske županije, Područnog ureda Požega, Hrvatskog zavoda za socijalni rad Vjekoslav Potočanac.

„Danas smo ovdje na najtužnijem dijelu najveselijeg projekta, vidimo kako je ovo samo jedan prijelazni period kao što je predstojnik Potočanac istaknuo, u kojem ćemo složiti jedan novi projekt. Nastojat ćemo se prijaviti na nove natječaje koji će se raspisati, iskreno se nadamo da će se ostvariti najave te da će taj projekt trajati u periodu od tri godine, što je vrlo dobro za korisnike i djelatnice projekta. Mi kao Grad smo sretni i zahvalni na ovakvim ljudima koje smo imali, korisnici su izuzetno zadovoljni s uslugom koju su dobili, a vjerujem da će to biti realizirano i u sljedećoj fazi. U ovom prostoru između projekata mi ćemo naravno nastaviti skrbiti o najugroženijima, kako oni ne bi osjetili taj prijelaz, jer su navikli na dobru skrb. Ovaj projekt nije samo želja i potreba, nego je i naša obaveza da privatno i poslovno brinemo o skrbi naših starijih mještana” – rekao je zamjenik gradonačelnice Grada Pleternice Domagoj Katić.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)