U Požegi otvoren međunarodni tečaj za prve dočasnike satnije

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Tečaj je u osnovi nadogradnja treće razine slijedno-rastuće dočasničke izobrazbe – napredne dočasničke izobrazbe koja se redovito provodi u Dočasničkoj školi

Brigadir Ivica Pejaković, zapovjednik Dočasničke škole “Damir Tomljanović Gavran” (DŠ) u ponedjeljak, 6. studenog 2023. godine, svečano je otvorio Međunarodni tečaj za prve dočasnike satnija – “International First Sergeant Course” – prenosi MORH.

Tečaj se provodi u vojarni “123. brigade HV” Požega od 6. do 17. studenog 2023. Polaznici 1. naraštaja tečaja su dočasnici iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije i Gruzije. Kao predavači na tečaju, uz djelatnike (instruktore) Dočasničke škole, sudjelovat će i nekoliko prvih dočasnika grana i pristožernih postrojbi OS RH.

Tečaj je u osnovi nadogradnja treće razine slijedno-rastuće dočasničke izobrazbe – napredne dočasničke izobrazbe koja se redovito provodi u Dočasničkoj školi. Samom provedbom tečaja na engleskom jeziku Dočasnička škola dobiva novu sposobnost, proširuje mogućnosti međunarodne vojne suradnje u području izobrazbe dočasnika i podiže stupanj implementacije s NATO direktivama i smjernicama koje definiraju izobrazbu i kompetencije dočasnika (NCO Bi-SC Strategy and Recommended NCO Guidelines).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *