U prigodi Dana planeta Zemlje požeškim mališanima podijeljeni spremnici za odvojeno prikupljanje otpada

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Svake godine 22. travnja obilježava se Dan planeta Zemlje s ciljem jačanja svijest ljudi prema prirodnom okolišu. Tim povodom Dječji vrtić u Rudinskoj ulici danas su obišle pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i gospodarenje Andreja Menđel i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Maja Petrović, zajedno s djelatnicima tvrtke Komunalac Požega koji su požeškim mališanima dijelili spremnike za odvojeno prikupljanje otpada te ih na taj način educirali o važnosti brige za okoliš. Spremnike su vrijedni djelatnici Komunalaca tijekom proteklih tjedana podijelili svim školama i vrtićima na području našeg grada, a održane su i kratke edukacije o odvajanju otpada – prenosi Grad Požega.

Podsjetimo, u listopadu prošle godine Gradu Požegi odobrena su sredstva pomoći Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za neposredno sufinanciranje nabave komunalne opreme, najviše u iznosu do 85.200,00 kuna s PDV-om, što čini 40% procijenjenih troškova nabave komunalne opreme, koji iznose ukupno 213.000,00 kuna s PDV-om. Grad Požega nabavio je spojene posude za odvojeno sakupljanje otpada i to za potrebe odvajanja otpada u osnovnim školam, dok su za.potrebe odvajanja otpada u dječjim vrtićima nabavljene spojene posude za odvojeno sakupljanje otpad. Za potrebe provođenja edukacije nabavljene su i pojedinačne posude u obliku dupina, medvjeda i žabe kako bi se kod djece na zanimljiviji i jednostavniji način stvorile navike odvajanja otpada po bojama i oblicima.

Na ovaj dan podsjetimo se svi zajedno – čuvajmo okoliš, smanjimo količinu otpada, reciklirajmo otpad, kupujmo pametno, ograničimo potrošnju energije i bavimo se fizičkom aktivnošću.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *