U PU požeško-slavonskoj održana edukacija projekta podrške žrtvama i svjedocima kaznenih djela i prekršaja

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


U utorak 17. siječnja 2023. u prostorijama PU požeško-slavonske održana je edukacija  policijskih  službenika u okviru  provedbe pilot projekta uspostave sustava referiranja/upućivanja žrtava za Udrugu za podršku žrtvama i svjedocima.
 
Navedenu edukaciju su održale  Nikica Hamer Vidmar, voditeljica Službe za podršku žrtvama i svjedocima Uprave za kazneno pravo Ministarstva pravosuđa, Maja Stahan, koordinatorica Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja, Udruga za podršku žrtvama i svjedocima, Mira Bilopavlović, koordinatorica Centra za podršku i razvoj civilnog društva Delfin te Ana Jedličko, policijska službenica za mladež u Upravi kriminalističke policije, Ravnateljstva policije.
 
Naime, Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo pravosuđa i uprave i Udruga za podršku žrtvama i svjedocima potpisali su Sporazum o suradnji u provedbi pilot projekta uspostave sustava referiranja/upućivanja žrtava na Udrugu za podršku žrtvama i svjedocima putem Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja 116 006.
 
Potpisivanjem tog sporazuma započeo je pilot projekt kojim se osigurava sustavnija podrška žrtvama kaznenih djela. Nakon prijave kaznenog djela policiji, ukoliko je žrtva suglasna, unutar 48 sati kontaktirat će je djelatnici Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja 116 006.
 
Provedbom ovog pilot projekta žrtvama kaznenih djela omogućit će se potrebna podrška i pomoć od samog trenutka prijave kaznenog djela policiji.
 
Pilot projekt kojim se unaprjeđuje sustav podrške žrtvama, provodit će se tijekom 2023. godine na području naše policijske uprave, a ukoliko se ovakav sustav pokaže opravdan i djelotvoran zaživjet će u daljnjem radu policije. Ovaj pilot projekt je započeo prošle godine u Policijskoj upravi koprivničko-križevačkoj i Policijskoj upravi zagrebačkoj, VII. policijskoj postaji Zagreb, a sada se širi i na još četiri policijske uprave, Policijsku upravu bjelovarsko-bilogorsku, virovitičko-podravsku, ličko-senjsku te požeško-slavonsku.
 
Više informacija o sustavu podrške žrtvama i svjedocima kaznenih djela možete pronaći na poveznici.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *