U Ruševu održana komemoracija za žrtve komunističkih zločina

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Udruga građana „Put, istina i život“ organizirala je u Ruševu komemoraciju za žrtve komunističkih zločina počinjenih u travnju 1945. godine. Uz predsjednicu i članove Udruge te brojna izaslanstva, komemoraciji su prisustvovali i načelnik Općine Čaglin Dalibor Bardač te županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić.

Pored spomen obilježja žrtvama na mjesnom groblju odana je počast svim stradalima, nakon čega je u mjesnoj župnoj crkvi Uzašašća Isusova održana sveta misa koju je predvodio velečasni Ivan Zirdum.

Poslije svete mise formirana je kolona sjećanja koja se svečanim hodom uputila prema spomeniku posvećenom žrtvama koji se nalazi u središtu sela, gdje je upriličen prigodni program koji je uključivao polaganje vijenaca, odavanje počasti te prigodne govore uzvanika, a na samome početku komemoracije sve prisutne pozdravila je predsjednica Udruge Put Andrijana Plavi.

Vijence i svijeće položili su izaslanstvo članova žrtava na čelu sa Stjepanom Jakabom Pištom, izaslanstvo Ministarstva hrvatskih branitelja na čelu s ravnateljicom Uprave za zatočene i nestale Ivonom Paltrinieri, izaslanstva Požeško-slavonske županije i općine Čaglin na čelu sa županicom Antonijom Jozić i načelnikom Daliborom Bardačem, izaslanstvo grada Đakova na čelu s gradskim vijećnikom Ivicom Sliškovićem, izaslanstvo Udruge Put na čelu s predsjednicom Andrijanom Plavi, izaslanstvo Udruge za sport i rekreaciju “Josip Knežević” iz Ljeskovice na čelu s predsjednikom Josipom Tušekom, te predstavnici ostalih udruga.

Izvor fotografija: Pero Šola

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)