U Slavonskom Brodu Hrvatski vojnik spasio od utapanja muškarca u invalidskim kolicima

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Foto: Požeški.hr

Foto: Požeški.hr


Vojnik Stjepan Rosnaki skočio je u rijeku Savu i oslobodio unesrećenog muškarca koji je bio vezan u kolicima te ga izvukao iz rijeke

Pripadnik 3. tenkovske satnije Tenkovske bojne “Kune” Hrvatske kopnene vojske vojnik Stjepan Rosnaki u nedjelju 7. svibnja 2023. godine sudjelovao je u akciji spašavanja na Šetalištu braće Radić u Slavonskom Brodu – prenosi MORH.

Naime, vojnik Rosnaki je brzom reakcijom, zajedno sa još dvojicom građana, spasio život muškarca koji je bio vezan u kolicima skočivši u rijeku Savu, nakon čega ga je i izvukao iz rijeke.

Ministar obrane Mario Banožić pripadniku „Kuna“ zahvalio je na iskazanoj plemenitosti i hrabrosti poručivši kako je ovo još jedan od pokazatelja izvrsnosti i plemenitosti hrvatskih vojnika.

„Vjerna služba, požrtvovnost i profesionalizam duboko su ukorijenjeni u sve naše vojnikinje i vojnike. Upravo svojim primjerom, vojnik Rosnaki potvrdio je kako se Hrvatska vojska može vrlo brzo i lako prilagoditi novim situacijama te da će biti na raspolaganju svojim građanima kad god je to potrebno“, rekao je ministar obrane.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *