U Splitu održana međunarodna Konferencija dočasničkih škola i akademija

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Foto: MORH/ T. Brandt

Foto: MORH/ T. Brandt


U Splitu je od 18. do 20. rujna 2023. godine održana druga međunarodna “Konferencija dočasničkih škola i akademija”, u organizaciji NATO DEEP tima (Defence Education Enhancement Program), a kojoj su domaćin bile Oružane snage RH.

U uvodnom obraćanju izaslanik načelnika Glavnog stožera OSRH zapovjednik Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman” general-bojnik Slaven Zdilar istaknuo je ključnu ulogu dočasnika za uspješno funkcioniranje oružanih snaga, koji su, kako je rekao, kralježnica i pokretački motor modernih vojski. Istaknuo je kako Hrvatska vojska stalno razvija sustav vojnog obrazovanja ugrađujući u njega nova znanja i vještine te podupire sve inicijative u području razvoja vojne izobrazbe.

DEEP edukativni program ima za cilj poboljšati sustav vojnog školovanja zemalja partnera, a uključuje časničke i dočasničke razine izobrazbe. Ovogodišnja konferencija okupila je 80-ak zapovjednika i predstavnika dočasničkih škola, obučnih središta i akademija iz 26 NATO i partnerskih zemalja, a fokus je na izobrazbi dočasnika instruktora te pronalaženju modusa za što kvalitetnije implementiranje i prenošenje vojnih znanja na dočasničkim razinama.

Uz generala Zdilara, na konferenciji su sudjelovali i 1. dočasnik Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman” Denis Nikolaš, zapovjednik Dočasničke škole “Damir Tomljanović Gavran” brigadir Ivica Pejaković i prvi dočasnik Dočasničke škole časnički namjesnik Damir Bakunić.

Foto: MORH/ T. Brandt
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)