U Sportskoj dvorani Tomislav Pirc počela demontaža stolica radi postavljanja 1000 novih

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


POŽEGA – U Sportskoj dvorani Tomislav Pirc su jučer djelatnici Požeškog športskog saveza krenuli s uklanjanjem stolica radi montaže novih. Prvo su uklonjene sve stolice na tribini jug, a nakon toga će biti i na preostale dvije (istok i zapad) – prenosi Požeški športski savez.

Ove stolice su postavljene još davne 1979. godine, a uskoro će biti postavljeno 1000 novih koje će biti plave boje. Prije postavljanja novih sjedalica bit će očišćene i prebojane stepenice na svim tribinama. Nove stolice bit će lakše za održavanje jer će biti direktno pričvršćene za beton odnosno neće imati nosače kao stare. 

Ovo je samo nastavak kompletne obnove dvorane koju su Grad Požega i Požeški športski savez odradili tijekom 2023. godine. Početkom godine je odrađena kompletna zamjena rasvjete novomenergetski učinkovitom LED rasvjetom s ciljem smanjenja i optimizacije potrošnje električne energije.

Tijekom srpnja i kolovoza odrađeni su radovi na uređenju parketa u velikoj dvorani Sportske dvorane Tomislav Pirc. Na izvornom parketu iz 1979. godine čija je kvaliteta još uvijek dobra napravljena je treća kompletna sanacija podloge koja je i dalje među najboljima u državi za odigravanje dvoranskih sportova. U protekle 44 godine taj parket se dva puta brusio i uređivao, a sada je to napravljeno i treći put.

Proteklog tjedna zidovi velike dvorane su i okrečeni te je još ostala samo zamjena stolica kako bi Sportska dvorana Tomislav Pirc dobila novi, osvježeni izgled. Požeška dvorana i dalje je među najljepšima u državi iako se u njoj povijest požeškog sporta ispisuje još od davne 1970. godine kada je tadašnji Stadion malih sportova u Grabrikudobio krov i prerastao u višenamjensku sportsku dvoranu. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *