U subotu obilježavamo Dan hrvatskih branitelja PSŽ te Dan oslobođenja vojarne u Požegi

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


U prigodi obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Požeško-slavonske županije koji će se održati 17. rujna, županica Antonija Jozić zajedno sa gradonačelnikom Grada Požege Željkom Glavićem te predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata, održala je sastanak te su zajednički najavili program svečanog obilježavanja Dana hrvatskih branitelja županije.

Svečanim programom u organizaciji UHDDR-a Požeško-slavonske županije te pod pokroviteljstvom Požeško-slavonske županije, osmi put zaredom, hrvatski branitelji i ostali građani prisjetit će se 17. rujna 1991. godine kada je nakon četiri dana opsade oslobođena požeška vojarna.

Središnji program održat će se u subotu 17. rujna kada će se na Trgu 123. brigade u Požegi u 9 sati uz spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima položiti vijenci i zapaliti svijeće, nakon čega će se Mimohod pobjednika, branitelja i građana, od spomen obilježja uputiti pješice prema Vojarni 123. brigade gdje će biti održan prigodan program i sveta misa.

Predsjednik Županijske podružnice Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Tomica Galović ovim putem istaknuo je kako je obilježavanje zamišljeno tako da se značaj tog datuma počne prenositi i na mlađe generacije. “I kada nas ne bude ovaj datum neće biti zaboravljen, bit će trajna vrijednost u počast svih hrvatskih branitelja koji su u Domovinskom ratu dali svoj doprinos u stvaranju Republike Hrvatske, kao i trajna vrijednost Požeško-slavonske županije i Grada Požege, ali i Republike Hrvatske.“ – rekao je Galović zahvalivši se županici i gradonačelniku na sudjelovanju u obilježavanju ovih značajnih datuma.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *