U subotu tradicionalna podjela posnog obroka u Požegi i Pleternici

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Ove subote, uoči blagdana Božića, održat će se tradicionalna podjela posnih obroka u Požegi i Pleternici.
Već desetu godinu uoči Božića, obrtnici zajedno s partnerima pripremaju podjelu posnog obroka za građane, istaknuo je predsjednik Obrtničke komore Požeško-slavonske županije Zlatko Špiranec.

„U ovim danima kada trebamo biti humanitarni i pomoći potrebitima, zahvalio bih se Gradu Požegi i Turističkoj zajednici Grada Požege, kao i Gradu Pleternici i Turističkoj zajednici  Grada Pleternice, što su već deset godina s nama i pomažu nam da ovaj posni obrok i podijelimo. Podjela posnog obroka u Požegi će biti u subotu, 23. prosinca od 11,30 sati. Badnjak pada na nedjelju, a crkva je preporučila, pošto je nedjelja Dan gospodnji, da se posti subotom. Iz tog razloga je ove godine tako, podijelit ćemo tisuću porcija perkelta od soma.“ – rekao je predsjednik Udruženja obrtnika Požega Željko Pojer.

„Grad Pleternica i ove godine uz pomoć Udruženja obrtnika će obilježiti blagdane. Uz podjelu posnog obroka, naši mladi će dijeliti medenu rakiju, kako to biva tradicionalno. Pozivamo sve stanovnike Pleternice da nam se pridruže i da zajednički obilježimo običaj Badnjaka. U Pleternici je podjela u subotu, 23. prosinca od 10 sati, ispred Gradske kuće.“ – ističe prokuristica u Poduzetničkom centru Pleternica Nives Vargašević.

„Koristim priliku da najavim naš Božićni sajam koji će se od 21. do 23. prosinca održati na Trgu svete Terezije. Prvi dan našeg sajma uveličat će nastup Gradske glazbe Trenkovi panduri. Dugoga dana doći će nam Moto mrazovi iz Moto kluba Independent kako bi podijelili slatkiše našim najmlađima, a tu je i Nenad Jurčić na saksofonu. Trećega dana, 23. prosinca, predstavit će nam se Glazbena radionica Nota sa svojim gostima. Također, u petak nas očekuje veliki donatorski koncert grupe Silente, , Silente za Malog princa , na prostoru bivšeg Atletskog stadiona u Požegi, dok je u subotu koncert Vesne Pisarović.“ – rekla je direktorica Turističke zajednice Grada Požege Mirna Šimunović Svoboda.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *