U svečanoj dvorani Gloria održana radionica event ponude na temu „Buffet stol“

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


U svečanoj dvorani Gloria održana je event radionica gastro ponude na temu “Buffet stol” pod vodstvom chefa Branka Ognjenovića. Na radionici su sudjelovali kuhari, voditelji i vlasnici ugostiteljskih objekata te učenici Obrtničke škole Požega smjerova kuhar i turističko-hotelijerski komercijalist. Sudionici su sudjelovali u kreiranju jela na zero waste način, odnosno iskorištavanjem cijelih namirnica te prezentaciji jela na buffet stolu za potrebe održavanja različitih svečanosti. Na radionici su se pripremila sljedeća jela:

  • krem juha od butternut tikve
  • krem juha od brokule
  • čips od celera i batata
  • lisnato tijesto punjeno s kremom od batata
  • svinjski lungić punjen s pjenicom od mesa
  • zapečeni batat s kulenom
  • svježi dinstani kupus s graševinom
  • okruglice bez glutena punjene sa čvarcima
  • glazirana teletina na kraljevski način s graševinom i maslacem
  • popečci od batata
  • otkošteni batak i zabatak punjen panadom od kruha
  • krema od poriluka
  • pileće meso kao Wellington
  • zapečena butternut tikva sa sirom i kulenom
  • glazirana mrkva sa zrnom kave
  • hrskave pileće rolice
  • mesni tris pileći i svinjski file u košuljici od špeka
  • salata od mrkve

U sklopu projekta „Zlatna Slavonija Eno&Gastro“ održan je niz radionica kroz ovu godinu kojima se radi na sustavnom educiranju pružatelja ugostiteljskih usluga u cilju podizanja gastronomske ponude na višu razinu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *