U tijeku su radovi na uređenju parketa Sportske dvorane Tomislav Pirc

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


POŽEGA – Prije mjesec dana počeli su radovi na uređenju parketa u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc. Radi se o izvornom parketu iz  1979. godine, a čija je kvaliteta parketa još uvijek dobra. U protekle 44 godine se dva puta brusio i uređivao, a sada je u tijeku treća kompletna sanacija podloge koja je među najboljima u državi za odigravanje dvoranskih sportova – prenosi Požeški športski savez.

Radovi bi trebali biti gotovi kroz desetak dana, a odmah po završetku s pripremama za novu sezonu na obnovljenom parketu “Grabrika” kreću požeški rukometaši, košarkaši, košarkašice i odbojkašice. 

– “Parket se brusi i učvršćuje, a na dva mjesta su bile potrebite manje izmjene koje su također odrađene. Cijela površina gdje je postavljen parket prebrusit će se, prelakirati i izvući nove crte. Vrijednost radova je 24 tisuće eura plus PDV. Grad je raspisao natječaj i izabrao izvođača” – izjavio je glavni tajnik Požeškog sportskog saveza Željko Mitrović. 

– “Bila je potreba i da se pristupi i treći put uređenju parketa. Od zadnjeg preuređenja je prošlo 15 godina i sad smo se odlučili ponovno urediti ovu površinu. Ovdje u dvorani ove godine zamijenili smo i rasvjetu tako da kompletan prostor poprima uređeniji izgled. Rasvjeta je ovdje bila od 1979. godine i bilo je nužno istu zamijeniti. Bila je to stara tehnologija i velika potrošnja. Ugradili smo novu LED rasvjetu i prilagodili ju ovakvom objektu” – rekao je gradonačelnik Požege dr. sc. Željko Glavić dodajući kako je u postupku prikupljanje ponuda za tisuću novih sjedalica koje također treba promijeniti.

– “Nastojat ćemo cijelu unutrašnjost dvorane uredit kako bi dvorana bila primjerena za sva sportska natjecanja” – dodao je gradonačelnik Glavić.

Kao još jedno od većih ulaganja u sportsku dvoranu gradonačelnik Glavić najavljuje ugradnju foto napona, a za tu investiciju Grad se javlja na raspisane natječaje kako bi se investicija mogla sufinancirati i sredstvima iz fondova.

– U svakom slučaju na nekom ćemo od raspisanih natječaja proći. Foto napone bi stavili zbog uštede energije i rekonstruirali kotlovnicu koja je neučinkovita i često se kvari. Postavljanjem foto napona riješili bi i kotlovnicu sa sadašnjim standardima – zaključio je gradonačelnik Glavić.

Foto: pozega.eu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *