U Zagrebu održana konferencija pod nazivom “ITU gradovi u novom programskom razdoblju”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Dana 17. svibnja u Zagrebu je održana konferencija pod nazivom “ITU gradovi u novom programskom razdoblju”, s ciljem predstavljanja dosadašnjih rezultata korištenja ITU mehanizma u Republici Hrvatskoj i proširenja ITU mehanizma na nova područja kao i mogućnosti ulaganja koje se nude kroz novo financijsko razdoblje 2021.-2027 – piše Grad Požega.

Integrirana teritorijalna ulaganja (ITU) predstavljaju mehanizam koji se po prvi puta koristio u Europskoj uniji u financijskom razdoblju 2014.-2020. godine, a koji je omogućio integriranje sredstava iz različitih europskih fondova i operativnih programa te ulaganje tih sredstava u aktivnosti kojima se ojačava uloga gradova kao pokretača gospodarskog razvoja.

Za novo programsko razdoblje ITU mehanizam uključivati će 8 urbanih aglomeracija koje su bile uključene do sada, te čak novih 14 gradova koji su ujedno i sjedište županija. Sukladno EU regulativi, za ITU mehanizam izdvojeno je preko 12,9 % sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj te će na raspolaganju biti oko 679,6 milijuna eura za projekte.

Konferencija je obuhvatila niz stručnih izlaganja, kao i panel raspravu o iskustvu uspostave posredničkih ITU tijela i provedbe ITU mehanizma te panel raspravu o pripremnim aktivnostima i očekivanjima gradova u financijskom razdoblju 2021. – 2027.

U ime Grada Požege konferenciji su nazočili gradonačelnik Požege dr.sc. Željko Glavić, pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i gospodarenje Andreja Menđel, te ravnateljica Lokalne razvojne agencije Požega Ida Dumančić.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *