Učenica Martina Horak dobitnica je Nagradnog natječaja „Vozačka dozvola“

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Savjet mladih Požeško-slavonske županije treću godinu za redom uspješno je održao Nagradni natječaj „Vozačka dozvola“, putem kojeg odaberu najboljeg učenika srednje škole s područja Požeško-slavonske županije te mu dodijele besplatno polaganje vozačkog ispita B kategorije.
Ove godine najviše sreće, odnosno bodova imala je učenica Obrtničke škole Požega Martina Horak.

Po isteku zaprimanja prijava, osnovana je radna skupina koja je izabrala pobjednika nagradnog natječaja između prijavljenih, a na temelju opisa iz zaprimljenih prijavnih obrazaca. Izabrani kandidat osvaja sufinanciranje troškova osposobljavanja za vozačku dozvolu B kategorije. Sufinanciranje se odnosi na troškove osposobljavanja do prvog izlaska na ispit – liječnički pregled, predavanja iz prve pomoći, predavanja iz propisa i vožnja, dok troškove svih ispita polaznik snosi sam. Sufinancira se iznos do 1.000,00 eura i pobjednik sam bira autoškolu u kojoj će pohađati osposobljavanje.

Uručenje za osposobljavanje sretnoj dobitnici Martini upriličila je i županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić koja je pozdravila i pohvalila ovaj projekt Savjeta mladih Požeško-slavonske županije. Ove godine Županija je za sve osigurala i utješne nagrade u vidu tableta računala, a županica je čestitala svima koji su bili prijavljeni od strane svoje škole, jer je i to svojevrsno postignuće.

Martina Horak je učenica 4.a razreda Obrtničke škole Požega, zanimanje modni tehničar. Osim izvrsnog uspjeha u nastavi, ona se istaknula izvannastavnim aktivnostima i volonterskim radom. Ove godine sudjelovala je i na državnom natjecanju WorldSkills, natjecanje za strukovne škole i ona će predstavljati školu na Svjetskom natjecanju koje će se održati u rujnu u Lyonu. Svoje školovanje Martina odrađuje kao korisnica Đačkog doma u Požegi, dolazi iz višečlane obitelji i posebno se ističe kao uzorna učenica Obrtničke škole Požega.

Čestitamo Martini, ali i Savjetu mladih Požeško-slavonske županije te predsjednici Lari Mandić na ideji i realizaciji projekta “Vozačka dozvola”.

.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)