Učenice Ekonomske škole Požega oslikale klupe s porukama

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Kada je ravnateljica škole zimus predložila mr. Martini Budimir da pronađe učenike/ce koje/i bi uredile klupe ispred škole i način na koji to učiniti, već se rodila ideja pokušati učiniti nešto više. Pala je odluka kako treba ne samo urediti okoliš škole, nego i prenijeti poruku učenicama/cima, ali i svim posjetiteljicama/posjetiteljima škole, kao i slučajnim prolaznicama/prolaznicima, osobito jer smo u krugu nekoliko škola i uvijek su u blizini mlade osobe.
Natjecanje Kreativni i Neovisni, na kojem marljive učenice/i i profesorice Ekonomske škole Požega sudjeluju svake godine u kontinuitetu otkad je pokrenuto, činilo se kao idealna prilika s kojom je trebalo povezati uređenje klupa. Cilj je natjecanja borba protiv ovisnosti, a to je poruka koju smo željeli prenijeti mladima.

Odluka o umjetnicama koje će uređivati klupe nije bila teška, štoviše, bila je samorazumljiva. Učenice 3.h razreda Gabriella Kopić i Sandra Marković mlade su kreativke s velikim iskustvom i brojnim nagradama osvojenim na natjecanjima, među kojima su i ona međunarodnog karaktera. U početku se učenicama ideja svidjela, ali ne kao rad koji bi pripremale za natjecanje. Djevojke su na natjecanju nagrađene u prvom i drugom razredu, ali za zajednički likovni rad, tj. plakat. Svoju su ideju već odavno razradile. Uz malo uvjeravanja, ipak su ju odlučile ostaviti za sljedeću godinu, a ove godine urediti klupe i tako ipak ostaviti vidljiviji trag i još jaču poruku.
Nakon razrade detaljnog plana, poruka i izgleda klupa, slijedile su pripreme koje su uključivale odlazak u specijalizirane prodavaonice, odabir boja, kistova, paleta i svega što je potrebno kako bi klupe bile oslikane. Osim toga, naručena je pločica s imenima autorica. Bilo je teško pronaći i termin oslikavanja jer su se umiješali testovi, usmena ispitivanja…

Sandra i Gabriella imale su svoju viziju, puno dobre volje, strpljenja i uloživši jako puno truda, uredile su okoliš škole koji je, ne samo ljepši, nego i šalje poruku koja je ujedno i naziv rada: „Imaš samo jedan život!“ Rad na projektu trajao je nekoliko tjedana, poruke će ostati ipak i za pokoju sljedeću generaciju.

Teksti foto: mr. Martina Budimir, prof., Lorena Šikanja (3.h) i profesorice Višnja Menđel-Troha i Martina Budimir

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *