Učenice kutjevačke škole pobijedile na natjecanju u sklopu pilot-programa EU

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

UPSHIFT je dio aktivnosti u sklopu pilot-programa EU „Jamstvo za svako dijete“, točnije Faze III: „Testiranje Jamstva za svako dijete u Hrvatskoj“ koji provodi Ured UNICEF-a za Hrvatsku u suradnji s Hrvatskim uredom za kreativnost i inovacije. UPSHIFT je trodnevna radionica koja objedinjuje poduzetnički i timski duh, inovativnost i praktična znanja te mentorsku podršku za rješavanje izazova s kojima se mladi susreću u svojoj lokalnoj zajednici.

Na radionici se stječu nova znanja i vještine za analiziranje i rješavanje konkretnih problema. Kako bi sudjelovali u radionici, mladi sami okupljaju svoje timove od tri do pet članova te u prijavi opisuju problem koji žele riješiti.

Tim naše Škole u sastavu Magdalena Grgić, Klara Malčić, Ljubica Marković i Ena Mikel se prijavio na ovu radionicu s temom “Bolje uključivanje romskih učenika u nastavu” te je njihova prijava bila prihvaćena zajedno s još devet prijava s područja Požeško-slavonske, Virovitičko-podravske i bjelovarsko-bilogorske županije.

Djevojke su imale trodnevnu aktivnost u trajanju od 18 sunčanih sati (uključujući subotu i nedjelju) sa mentoricom koja im je dodijeljena od strane organizatora i koja ih je vodila u razrađivanju njihove ideje.
Nakon što su predstavile svoj plan i način realizacije, Povjerenstvo koje je imenovao organizator ovog projekta proglasila je naš Tim pobjednikom natjecanja.
Na taj način Tim je dobio novčana sredstva u iznosu 7.500,00 kn za provedbu svoje ideje u slijedećoj godini.
Ovim putem još jednom čestitamo djevojkama na ovom lijepom rezultatu te se veselimo realizaciji njihove ideje u kojoj će im pomoći mentor kojeg će imenovovati Ured UNCEF-a Hrvatska .

Izvor: OŠ Zdenka Turkovića Kutjevo

Čestitamo!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika