Učenice OŠ fra Kaje Adžića Pleternica na 22. Međunarodnom kazališnom festivalu na njemačkom jeziku

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Adaptacijom filma “Sam u kući” mnogima najomiljenijeg filma u doba zimskih blagdana, predstavile su se učenice Osnovne škole fra Kaje Adžića Pleternica.
Ovog puta sama u kući ostala je Karla, a majka je pokušavala na sve moguće načine što prije se vratiti kući. Naslov izvedbe bio je: Karla alleine zu Hause
Učenice Ana Blagojević, Monika Šarić, Magdalena Šunjo, Lea Vidaković i Ana Vidmar oduševile su publiku na 22. Međunarodnom kazališnom festivalu na njemačkom jeziku u Osijeku u organizaciji Njemačke zajednice – Zemaljske udruge Podunavskih Švaba u Hrvatskoj. U svoje su uloge unijele mnoge komične elemente, a i pokazale znanje njemačkog jezika. Učenica Laura Drda svojom je izvedbom kratkog monologa, kojeg je na njemačkom jeziku sama sastavila, pod naslovom “Meine Familie” na slikovit način prikazala što sve radi sa svojom obitelji.
Učenicama je mentorica bila učiteljica njemačkog jezika Veronika Lipohar.
Djevojkama se ovaj trodnevni festival, koji se već 22. godina održava u Osijeku jako svidio, a bilo je prilike i pogledati izvedbe raznih gostiju sa svih strana Europe, pa čak i Kazahstana. Svakako se veselimo gostovanju i slijedeće godine!
U prilogu pogledajte nekoliko fotografija izvedbi.

Tekst i foto: Veronika Lipohar

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)