Učenici i profesori iz Grčke, Italije, Španjolske, Portugala i Islanda na prijemu u Gradskoj kući

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


OŠ Antuna Kanižlića sudjeluje kao partner u međunarodnom projektu Erasmus+. Riječ je o projektu u području odgoja i općeg obrazovanja pod nazivom EARTH – Essence of Agriculture and Rural Traditional Hospitality. U sklopu projekta, u Požegi borave učenici i nastavnici iz Portugala, Grčke, Španjolske, Italije te s Islanda, a u sklopu svoga boravka posjetili su Gradsku kuću gdje ih je prigodnim riječima pozdravio zamjenik gradonačelnika dr.sc. Borislav Miličević, dok im je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Maja Petrović prezentirala način rada gradske uprave, a potom su obišli Centar za posjetitelje Požeška kuća – prenosi Grad Požega.

Projekt EARTH traje od 1. rujna 2022. do 31. kolovoza 2024. godine. Nositelj projekta je Fjolbrautaskolinn í Gardabae s Islanda Gardabaer, dok su škole partneri na projektu Agrupamento de Escolas Dr. João Araújo Correira – Peso da Régua iz Portugala, Osnovna škola Antuna Kanižlića iz Požege, Istituto Statale d’Istruzione Superiore “Pitagora” – Montalbano Jonico iz Italije, 2 Geniko Lykeio Chalkidas iz Grčke i I.E.S. Alhaken II – Cordoba iz Španjolske.

Ciljevi projekta su poduzetničko učenje – obrazovanje za poduzetništvo, zapošljivost i razvoj zajednice, povećanje kompetencije učenika i nastavnika kroz aktivno i kreativno poduzetničko učenje, osiguravanje obrazovanja za poticanje potreba ruralnih zajednica kako bi se poboljšala njihova konkurentnost i poduzetničke vještine, održavanje razvoja okoliša u ruralnim zajednicama, podizanje status strukovnog obrazovanja kroz inovacijsko i poduzetničko obrazovanje, poboljšanje poslovnih partnerstva u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju s ciljem promicanja učenja temeljenog na radu u ruralnim područjima, te omogućavanje učenicima razvijanje komunikacijskih vještina na engleskom jeziku te digitalnih kompetencija.

Projekt EARTH izravno će doprinijeti viziji EU-a o omogućavanju i poticanju zanimljivog pristupa razvoju i provedbi multidisciplinarnog europskog okvira kompetencija u kontekstu cjeloživotnog učenja za razvoj i primjenu znanja, vještina i stavova građana, posebno mladih ljudi, o obrazovanju za inovacije i poduzetništvo i održivi razvoj, kako je navedeno u Preporuci Vijeća EU-a o ključnim kompetencijama za cjeloživotno učenje.

Vrijednost projekta je 250.000,00 € raspodijeljeno među školama partnerima. Iznos se financira od Nacionalne agencije za mobilnost i programe EU zemlje koordinatora.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)