Učenici i učitelji iz Portugala, Španjolske, Turske, Grčke i Poljske u posjetu Gradskoj kući

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Osnovna škola „Dobriša Cesarić“ od 2019. godine uključena je međunarodni projekt „Život s vrijednostima“ u sklopu Erasmus + projekta, koji obuhvaća razmjenu i mobilnost učenika i učitelja. Partnerske zemlje na ovome projektu su Portugal, Španjolska, Turska, Grčka, Poljska i Hrvatska.

Nakon neizvjesne 2020. godine učenici i učitelji vratili su se Erasmus + aktivnostima i postojećem projektu koji je zbog epidemije korone bio kratko obustavljen. Premda se mobilnosti nisu održavale kroz 2020. godinu učitelji i učenici sve su svoje aktivnosti održavali online susretima na platformi eTwinninga, razmjenom ideja i virtualnim druženjima.

Do sada su provedene dvije mobilnosti, u Španjolsku i Grčku, a od 7. do 13. studenog domaćin je naša Cesarićeva škola. U sklopu predviđenih ovotjednih aktivnosti organiziran je i posjet Gradskoj kući. Prigodnim riječima, u ime gradonačelnika dr.sc. Željka Glavić i svoje osobno goste je pozdravila pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Maja Petrović.

Tema projekta odnosi se na poticanje i razvoj poželjnih društvenih vrijednosti kao temelju razvoja europskog društva, točnije svaka država članica obrađuje putem aktivnosti u svojoj zemlji po tri društvene vrijednosti: zahvalnost, jednakost, prijateljstvo, poštovanje, skromnost, pravdu, odanost, ljubaznost, samopoštovanje…Kroz aktivnosti učenici uče koristiti svoje vještine konverzacije i sporazumijevanja na engleskom jeziku, upoznaju školske sustave, sličnosti i različitosti među zemljama partnerima, predstavljaju svoju školu i svoju domovinu kroz susrete, radionice, igre, posjete kulturnim i sportskim ustanovama zemalja članica.

Mobilnosti učenika i učitelja očekuje se u 2022. godini u Portugalu, Poljskoj i Turskoj.

IZVOR: Grad Požega

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika