Učenici Osnovne škole „Mladost“ iz Jakšića posjetili Županijsku palaču

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Vesele osnovnoškolce, u Velikoj županijskoj vijećnici primio je zamjenik županice Ferdinand Troha.

– Što smatrate svojim uspjehom u političkom i privatnom životu? Dali je teško biti zamjenik županice? Koji se sve poslovi obavljaju u Županiji? Kako izgleda županijski grb? Koliko Požeško-slavonska županija ima gradova i općina? – samo su neka od pitanja učenika jakšićke osnovne škole, koji su se sa svojim učiteljima došli upoznati s poviješću Županije i Županijske palače – prenosi Požeško-slavonska županija.

„Brojni sugrađani, gospodarstvenici, osobe iz javnog života naše županije, kada imaju nekakve potrebe ili su vezani za određene poslove sa Županijom, dolaze upravo ovdje, najavljuju se našoj županici Antoniji Jozić, meni ili našim stručnim službama kako bi im pomogli u rješavanju određenih situacija.“ – rekao je zamjenik Troha te između ostaloga pojasnio osnovnoškolcima koje su sve ovlasti i zadaće župana, zamjenika i ostalih djelatnika, spremno odgovarajući na brojna pitanja radoznalih učenika.

„Županijska palača smještena je u Županijskoj ulici. Barokna jednokatnica izgrađena je u prvoj polovici 18. stoljeća, a svoj današnji izgled s tri visoka tornja palača poprima krajem 19. i početkom 20. stoljeća. Požeško-slavonska županija nedavno je proslavila 30. obljetnicu u novijoj hrvatskoj povijesti te 813 godina od prvog pisanog spomena, a Požeško-slavonskom županijom vladali su brojni župani.“ – rekao je zamjenik županice Ferdinand Troha.

Učenicima Osnovne škole „Mladost“ dobrodošlicu u Županiju poželjele su i županica Antonija Jozić te pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Sunčica Bajić.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *