Učenici Poljoprivredno-prehrambene škole Požega proizveli džin kroz projektnu nastavu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Učenici Poljoprivredno-prehrambene škole Požega zanimanja
prehrambeni tehničar često osmišljavaju i proizvode različite
prehrambene proizvode. Tako je 3. d razred tijekom ove školske
godine s profesoricom Tonkom Šarić pomoću mini destilatora kroz
temu destilacija iz Tehnoloških operacija i procesa te kurikulum
Poduzetništvo i izvannastavnu sekciju Poduzetnik osmislio svoju za
sada tajnu recepturu i na kraju nastavne godine proizveo vlastiti
džin.

Osim što su ga proizveli, izradili su poslovni i marketinški
plan, a koristili su različite digitalne i internetske alate. Svom
proizvodu dali su naziv Ratarnički džin prema prvotnom nazivu
Škole.
Osmislili su i izradili etiketu koristeći crno-bijelu povijesnu
fotografiju snimljenu na našoj Školi, koja prikazuje plesnu ili
gimnastičku skupinu tadašnjih učenica. Iako su marljivo radili na
kreiranju ovog proizvoda, na kraju ga ipak nisu mogli probati jer je
konzumacija alkohola u školi zabranjena, stoga su sud o svom
proizvodu i rezultatima vlastita rada, istraživanja i eksperimentiranja
prepustili stručnom timu.
Tekst i foto: Anita Bubak, prof.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika