Učenicima 4.c Osnovne škole Dobriša Cesarić održano poučno predavanje o pubertetu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Pubertet je vremensko razdoblje (proces) u čovjekovu životu u kojem do tada spolno nedozreli dječaci i djevojčice prolaze kroz promjene čiji je rezultat tijelo spolno sposobno za reprodukciju te fizičko sazrijevanje.
Da bi lakše spoznali promjene koje ih čekaju, pobrinula se nastavnica Julijana Madaj Prpić koja je učenicima 4.c razreda Osnovne škole Dobriša Cesarić održala zanimljivo, ali primarno poučno predavanje pod nazivom “Promjene u pubertetu”.

Iz Osnovne škole Dobriša Cesarić, putem svoje stranice objavili su sljedeće:
“Nastavnica Julijana Madaj Prpić, izvrsna savjetnica, održala je predavanje u 4. c razredu Promjene u pubertetu. Nastavnica je pripremila opsežno predavanje za Sat razrednika ( korelirano sa satom prirode i društva) o temi koja je učenike zanimala. Na zanimljiv, a opet na poučan način, iznoseći niz činjenica lako razumljivim rječnikom učenici su mogli saznati više o promjenama koje će uskoro nastupiti u njihovim životima i o novom poglavlju svog života- promjenama u pubertetu. Nakon pogledane prezentacije i predavanja učenici su ponovili putem T, N pitanja, a nastavnica im je pripremila i radne listiće kojima su samostalno mogli procijeniti koliko su o pubertetu već znali. Na kraju sata mogli su anonimno postaviti pitanja na koja bi željeli čuti odgovor od nastavnice.
U razredu je , kao što to biva, vezano uz ovakvu temu, bilo i smijeha, međutim učenici su ipak pokazali da razumiju ono što im je bilo prezentirano i nakon završetka sata otišli su obogaćeni novim znanjima o možda već poznatim temama.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *