Udruga Alumni “FTRR” održala promociju Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Udruga diplomiranih studenata ALUMNI “FTRR” i Vinum Academicum ove subote su održali povodom dana Grada Požege i Grgureva prezentaciju i promociju Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi. Promocija se održala ispred trgovine Akademskih vina Zlatne doline u Cehovskoj ulici u Požegi. Tom prigodom predsjednik Alumni “FTRR” Bruno Horvat struč.spec.oec uz članove udruge je predstavio viziju i misiju Fakulteta koje čine kontinuitet visokoškolskog obrazovanja u gradu Požegi.

Prezentirani su podaci o studijima koji se izvode a to su sljedeći; Elektroničko poslovanje i programsko inženjerstvo, enogastronomija, turizam i računovodstvo. Navedeni studiji predstavljaju zamašnjak razvoja lokalne zajednice i sredine kroz školovanje visokoobrazovnog kadra koji može dati poslovne odgovore u trenutku kojega živimo. Uz informacije o brojnim aktivnostima posjetitelji su mogli degustirati nešto od velikog asortimana kvalitetnih vina koje Fakultet nudi uz asistenciju i prezentaciju studenata. Studentski dom u Požegi je pripremio slavonske kanape i kiflice koji su bili posluženi uz vino. Prigodnu promociju obilježio je nastup Požeških tamburaša koji su bili zaduženi za glazbenu podlogu.

“Izražavam zadovoljstvo što tijekom proslave dana Grada Požege sa Alumni udrugom organiziramo degustaciju odabranih Akademska vina Zlatne doline koja su proizvedena u okviru spin off poduzeća Vinum Academicum d.o.o., osnovanog od strane Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi. Ovo je savršena prilika za isticanje vina i naše prodavaonice kao dijela turističke ponude grada Požege, posebice iz razloga što naše etikete krase rudinske glave koje su pronađene na mjestima prvih vinograda Požeštine u povijesti. U ponudi su brojne vinske sorte kao što su: graševina, chardonnay, pinot bijeli, pinot sivi, merlot, pinot crni, zweigelt, cabernet sauvignon, itd. što daje široku lepezu vinskim znalcima i turistima koji su danas u Požegi, za uživanje i sljubljivanje sa autohtonim jelima koja se izučavaju na studiju Enogastronomije i Turizma”, ističe prodekan razvoj i poslovanje Fakulteta i direktor poduzeća doc.dr.sc. Berislav Andrlić.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *