Udruga diplomiranih studenata Alumni FTRR predstavila novo vodstvo i program

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Udruga diplomiranih studenata „ALUMNI FTRR“ predstavila je danas u Studentskom domu – Studentskog centra u Požegi novo vodstvo udruge te plan i program aktivnosti u idućoj godini. Udruga okuplja diplomirane studente Veleučilišta u Požegi te novog Fakulteta za turizam i ruralni razvoj.
Na konferenciji su sudjelovali novoizabrani predsjednik Bruno Horvat, zamjenik dekana Fakulteta turizma i ruralnog razvoja doc.dr.sc. Berislav Andrlić i profesorica Fakulteta turizma i ruralnog razvoja doc.dr.sc. Verica Budimir.
Na zadnjoj skupštini za predsjednika udruge izabran je Bruno Horvat, dopredsjednik je Vedran Kovačević, tajnica Maja Jedinak, a Upravni odbor čine još Slavica Obradović i Milan Paun. U Nadzornom odboru su Daliborka Uršić, Vjekoslav Pišmiš i Zdravko Matičević. Predsjednik Bruno Horvat najavio je planove za 2023. godinu.

“Promijenjen je naziv udruge nakon uspostave ovog fakulteta, a cilj našeg rada je promocija fakulteta, grada i turizma. Isto tako predsjednik Horvat najavio je i suradnju sa drugim fakultetima uključujući i izvan zemlje, zatim sa institucijama, udrugama, poduzetnicima i drugima. Imat će studijska putovanja članova udruge, a pozvali su na suradnju sve udruge s područja Požeško-slavonske županije, koje se direktno ili indirektno bave turizmom i ruralnim razvojem, jer će u radu Udruge biti niz aktivnosti u funkciji upravo toga razvoja. Organizirat će predavanja poznatih stručnjaka s polja turizma i ruralnog razvoja, a uputili su poziv svima koji su diplomirali na Veleučilištu u Požegi i u budućnosti FTRR da se priključe radu udruge.
Namjera je biti prepoznatljivi u društvenoj zajednici, a to će postizati i sudjelovanjem na brojnim turističkim manifestacijama” – zaključio je Horvat.

„Fakultet je socijalno uključena i društveno odgovorna ustanova. Kroz dio sustava osiguravanja kvalitete uključujemo se u rad udruga, a Alumni i Studenski zbor su svakako temeljne udruge koje želimo podržavati u aktivnostima. Ta sinergija između naših postojećih i završenih studenata je ključna da bi akademska zajednica išla naprijed” – rekao je zamjenik dekana Andrlić.

“Mi koristimo informacije od udruge Alumni za poboljšanje naših studijskih programa. Studenti nam daju informaciju na licu mjesta što je dobro u određenom trenutku, a što nije, a udruge anketiramo što bi trebalo unaprijediti u poslovanju” – zaključila je profesorica Budimir.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *