Udruga „Herceg Stjepan“ Odjelu pedijatrije požeške Bolnice uručila donaciju

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Hercegovačka zavičajna udruga “Herceg Stjepan” Požega danas je Odjelu pedijatrije Opće županijske bolnice Požega uručila donaciju od tisuću eura, prikupljenu od tombole tijekom njihove najpoznatije manifestacije „Hercegovačko silo“. Donaciju pedijatrijskom odjelu uručio je predsjednik Udruge Vladimir Boban. U ime Odjela i Bolnice na donaciji zahvalio se voditelj odjela prim.mr. sc. Vlado Drkulec, a donaciju je primila Danijela Vidić dr.med., specijalistica pedijatrije.

„Stvari su se promijenile, mi smo nekad imali po 1200-1300 djece na bolničkom liječenju, danas je to manje hospitalizacija. Sve više djece danas zbrinjavamo kroz dnevnu bolnicu, a onda trebaju postojati uvjeti za tih par sati ili preko noći dok djeca borave ovdje, da imaju adekvatnu skrb zahtjeva određenu opremu. Osim toga, kod nas gotovo da ne postoje fiksne sobe, a broj djece koji gravitiraju ovom odjelu je od 14 do 16 tisuća djece godišnje. No, sve manje je hospitalizacija. Ono na što smo ponosni je da u 90 posto slučajeva roditelji, bake ili djedovi, borave s djecom koja su ovdje kod nas na odjelu.“ – rekao je voditelj odjela Drkulec.

Predsjednik Udruge „Herceg Stjepan“ Vladimir Bobak rekao je kako ovo neće biti posljednja donacija od strane udruge te da su sretni što donacija ide u prave ruke, da na skroman način mogu pomoći Odjelu pedijatrije i najmanjim pacijentima.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)