Udruga “Mali princ” i Turistička zajednica Grada Požege najavili humanitarni koncert grupe “Silente”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Danas je u prostoru Udruge “Mali princ” u Požegi održana konferencija za medije na kojoj ne najavljen nadolazeći humanitarni koncert grupe “Silente” u Požegi. Koncert će se održati zbog pravog Malog princa koji je vjerni obožavatelj grupe Silente i zbog koga je grupa Silente odlučila u Požegi održati humanitarni koncert prilikom čega su se odrekli svoga honorara, na čemu im se ponovno mora zahvaliti i reći bravo.

Na današnjoj konferenciji sudjelovale su predsjednica Udruge “Mali princ” Danijela Franjetić Medilović, direktorica Turističke zajednice Grada Požege Mirna Šimunović Svoboda, članica Udruge i autorica priče o Malom princu i o Terci na tišinu Iva Pavković, majka dječaka Filipa iz priče o Malom princu Ivana Kožić, tajnica Udruge “Mali princ” Kristina Gajić i voditeljica projekta u Udruzi Hummanum Nikolina Grabovac.

“Ovo glazbeno putovanje ima jedan poseban cilj, a on je pružiti podršku Udruzi “Mali princ”, a prikupljena sredstva od donacija, osigurat će djeci s poteškoćama, s poremećajem iz spektra autizma nastavak terapija, psihosocijalne podrške. Prostor bivšeg Atletskog stadiona bit će poprište ove posebne večeri, gdje će se spojiti zvuk Silentea i srce humanitarne misije uz podršku domaćih snaga grupe Nevera i Udruge za zaštitu ljudskih prava Hummanum. U ime Turističke zajednice Grada Požege mogu reći kako smo iznimno sretni kako u ovo Adventsko vrijeme možemo pomoći Udruzi “Mali princ” koja igra ključnu ulogu u našemu društvu pružajući podršku i resurse onima koji se suočavaju s najvećim izazovima. Kroz ovaj koncert želimo podići svijest o njihovim potrebama te prikupiti sredstva koja će im omogućiti pružanje još kvalitetnije pomoći, jer naša podrška ima moć stvaranja pozitivnih promjena u životima onih kojima je to najpotrebnije” – rekla je direktorica TZ Požega Mirna Šimunović Svoboda.

“Izuzetno mi je drago što smo se danas okupili u prostorijama Udruge “Mali princ” odakle su krenuli i svi naši planovi, ideje i velike želje. Ponekad, možda baš u ovo predbožićno vrijeme, čarolija se poigra s nama i želja postane stvarnost. Naši mališani i ove godine imaju istu želju, a to je da se nastave razvijati uz podršku stručnjaka. Zato ovog prosinca svi zajedno možemo ispuniti njihove želje i osigurati im toliko potrebne terapije koje su neophodne za njihov daljnji razvoj i napredak. Ostati bez adekvatne podrške, za njih znači stagniranje u razvoju, procesu koji je jako teško nadoknaditi. To nećemo dopustiti zar ne?
S toga budite uz nas, dođite na koncert, podržite rad našeg “Malog princa” i oživite božićni duh. Hvala Turističkoj zajednici Grada Požege što su prepoznali trud i rad naših roditelja te nam pružili podršku kroz organizaciju ovog velikog humanitarnog događaja u našoj Požegi. Hvala i svim medijima što ne zaboravljate na našu djecu i što ih činite vidljivima jer oni su to zaslužili” – rekla je predsjednica Udruge “Mali princ” Danijela Franjetić Medilović.

“Priču o Malom princu i Terci na tišinu ispričala je članica Udruge “Mali princ” i autorica priče Iva Pavković:
Ovo je priča o dječaku koji je oduvijek bio drugačiji od ostalih, koji se izdvaja po svojim jedinstvenim odlikama i koji voli kako najbolje zna i umije.
Nazvat ćemo ga Mali princ, ali on stvarno postoji, tu je, među nama! Radi sve isto što i mi pa ga možda na prvu nećete ni primijetiti. Pohađa vrtić ili školu, nastoji usvojiti gradivo iako mu to malo teže ide nego većini, nastoji jesti i ono što mu se ne sviđa, često bezuspješno, ali trudi se, čak se i sam konstantno pokušavao uklopiti u okolinu i biti kao i ostali, sve dok nije shvatio kako je jedinstven i kako se ne mora stopiti s većinom, te kako to što je drugčiji ne mora biti nešto loše, dapače. Ovdje slijedi veliki zaplet priče koji uključuje Silente. Naime, naš Mali princ, veliki je fan spomenutog benda… Tako svaki posjet njihovom koncertu, ma gdje god bio, za Malog princa još je jedna prilika za ispunjenje snova…nevjerojatno je koliko jedan dječak, kojemu povišeni tonovi u svakodnevici smetaju i ometaju senzoriku, može uživati u glazbi ovog jedinstvenog benda na 100 decibela, nevjerojatno je koliko jedan dječak, kojemu gužva, mijenjanje rutine i neki novi prostor stvaraju frustraciju, u ovom slučaju pak, to sve odrađuje s velikim zadovoljstvom i ushićenošću. Naime, kao i u svemu, tako i u slučaju našeg dječaka, motivacija igra ključnu ulogu, a kad voliš svaki ispjevani stih, svaki ton, svaki refren koji akteri naše priče perfektno otpjevaju, onda ćeš prebroditi sve ono što ti stvara stres kako bi uživao u opisanoj harmoniji glazbe.
Zahvaljujući našem dječaku koji je pratio Silente na brojnim koncertima, članovi benda prepoznali su njegovu srčanost, ali i trud i rad naše Udruge čiji je dječak član, i odlučili nas nagraditi skorašnjim posjetom i angažmanom u rodnom gradu.
Ovim putem zahvaljujemo grupi Silente što su se nesebično odrekli svog honorara za dobrobit Udruga “Mali princ” kako bi uskoro održali koncert u Požegi, točnije 22.12.2023.”

“Kupone za donatorski koncert Silente za Malog princa možete nabaviti u Kavani Boba, Caffe bar – Pizzeria Bolte, Sportivo Požega, L’insolito Požega i Zlatarna Karla. Također na sami dan koncerta imat ćemo štand gdje će naši roditelji imati kupone koje možete nabaviti, gdje će se prikupljati donacije. Minimalna donacija za kupon je 5 eura. Ovom prigodom zahvaljujem osnovnim školama za prikupljanje donacija za našu djecu, kako bi im osigurali daljnji razvoj i napredak. To su Osnovna škola Julija Kempfa, Osnovna škola Dobriša Cesarić, Osnovna škola Antuna Kanižlića, Osnovna škola Ivan Goran Kovačić iz Velike, Osnovna škola Zdenka Turkovića Kutjevo, Osnovna škola Vladimira Nazora iz Trenkova te Fakultet turizma i ruralnog razvoja” – rekla je tajnica Udruge “Mali princ” Kristina Gajić.

“Udruga Hummanum rado se uključila u organizaciju ovog hvalevrijednog događaja koje će vjerujem okupiti velik broj posjetitelja. Smatram da je ovo predblagdansko vrijeme, idealno vrijeme da kroz zajedništvo i suradnju razveselimo druge, da im probamo olakšati teškoće i da izmamimo osmijeh na lice našim najmlađima. Drago mi je što smo kao udruga prepoznati i da možemo dati doprinos i pomoći organizaciji, ovog svima nama izuzetno važnog događaja, a posebno važnog događaja Udruzi “Mali princ”. Udruga “Mali princ” pruža zaista nesebičnu podršku djeci i osobama s poremećajem iz spektra autizma, ali isto tako i njihovim obiteljima. Smatram da je ovaj put naš zadatak pružiti im zahvalnost i podršku. Hvala svima na svakoj donaciji i dobroj namjeri i na pomoći, a u nadi da će uvijek među nama biti humanosti i empatije, sve vas još jednom pozivam na nadolazeći koncert” – rekla je voditeljica u Udruzi Hummanum Nikola Grabovac.

Koncert će se održati 22.12.2023. godine u 19:00 sati na prostoru bivšeg atletskog stadiona u Požegi.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *