Udruga Mladi za mlade Pleternica nastavlja svoje aktivnosti kroz dva projekta

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Danas je u novouređenom Klubu za mlade u Pleternici, održano predstavljanje dvaju započetih projekata Udruge Mladi za Mlade Pleternica i to projekta #mladistart faza II. i Slatki zalogaj.
Partneri na projektima su Požeško-slavonska županija, Grad Pleternica i Dječji vrtić Tratinčica Pleternica. Predstavljaju projekata prisustvovali su zamjenik županice Požeško-slavonske županije Ferdinand Troha, gradonačelnica Grada Pleternice Marija Šarić, direktorica Turističke zajednice Grada Pleternice Ivana Ketović Marjanović i ravnateljica Javne ustanove Pleternica Jasna Hoffmann.
Više o projektima, ali i fotografije s današnjeg događanja možete vidjeti u nastavku.


Naziv projekta: #mladistart faza II

Nositelj projekta: Mladi za mlade Pleternice

Partner u projektu: Grad Pleternica

Davatelj sredstava: Središnji državni ured za demografiju i mlade

Razdoblje provedbe projekta: 01.01.-31.12.2023.

Ukupna vrijednost projekta: 95.000,00 kn/ 12.608,67 eura

Kontakt osoba: [email protected]

SAŽETAK PROJEKTA:

Projekt #mladistart faza II donosi nastavak aktivnosti projekta #mladistart koje će utjecati na pokretanje razvoja, rješavanje lokalnih problema i zadovoljenje potreba mladih, s posebnim naglaskom na mlade s manje mogućnosti, one iz ruralnih sredina. Svaka mlada osoba koja se uključi u ovaj projekt steći će određene kompetencije i životne vještine koje će mu pomoći bilo u pronalasku posla ili u borbi sa rizikom od socijalne isključenosti. Sve aktivnosti provoditi će se na njima pristupačan način, kako bi im se omogućilo ostvarivanje svih njihovih prava. Biti će obuhvaćeni projektom kroz sve predviđene aktivnosti. Ciljevi projekta su osnaživanje mladih iz ruralnog područja, podizanje kvalitete njihova života te pružanje jednake šanse za ostvarenje njihovog punog potencijala, potaknuti mlade iz ruralnih područja na poduzetništvo, osvještavanje i educiranje o potencijalima za razvoj ruralne sredine u kojoj žive provođenje aktivnosti koje pridonose atraktivizaciji ruralnih krajeva s ciljem zadržavanja mladih u lokalnoj sredini. CILJANA SKUPINA su mladi od 15 do 30 godina.

Naziv projekta: „Slatki zalogaj “

Nositelj projekta: Udruga Mladi za mlade Pleternica

Partneri u projektu: Grad Pleternica, Dječji vrtić „Tratinčica“ Pleternica

Davatelj sredstava: Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Razdoblje provedbe projekta: 01.01.2023. do 31.08.2023.

Ukupna vrijednost projekta: 56.097,38 kn/ 7.445,40 eura

Kontakt osoba: [email protected]

SAŽETAK PROJEKTA:

Udruzi Mladi za mlade Pleternica odobren je projekt pod nazivom „Slatki zalogaj“. Partneri na projektu su Grad Pleternica, DV „Tratinčica“.

Ciljana skupina su djeca.

Ukupna vrijednost projekta je 56.097,38 kn/ 7.445,40 eura koji je financiran od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Glavni ciljevi projekta: mijenjanje navika i ponašanje o okolišu, stečena konkretna poduzetnička znanja i vještine, edukacija djece, proširivanje spoznaja i stjecanje novih znanja, podržavanje i izgrađivanje radoznalosti, kreativnosti, spremnosti na suradnju, razvijanje i sl.

Korisnici projekta su korisnici DV Tratinčica i ostala zainteresirana djeca iz lokalne zajednice. Tijekom provedbe projekta provest će se aktivnosti:

· Održavanje okruglog stola

· Radionice o sadnji jagoda

· Edukacije o poduzetništvu, kreativne radionice

· Promocija projekta

· Vrednovanje projekta

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *