Udruga antifašističkih boraca i antifašista Požega održali konferenciju za medije

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Danas je s početkom u 11:55 sati u parku kod Orljave, iza skulpture Nikole Tesle održana tiskovna konferencija Udruge antifašističkih boraca i antifašista Požega. Konferencija za medije održana je na temu učestalih devastacija spomenika koji nas podsjećaju na Narodnooslobodilački pokret, na području Požeštine te nedostatak prostora za rad Udruge antifašističkih boraca i antifašista Požega.

Na konferenciji su govorili predsjednica Udruge Kata Holjevac i tajnik Udruge Ranko Janković.
Prvo je predsjednica Holjevac navela nekoliko primjera devastacije njihovih simbola i spomenika, između ostaloga uništena je bista Nikole Demonje, kao i bačena boja na zvijezdu na pravoslavnom groblju na jednoj spomen ploči.
Udruga postoji 10-ak godina ali da nikada do sada nije bilo problema, a da je sada to sve češće. Ustvrdila je da sve simbole, biste, spomenike Udruga i članovi financiraju vlastitim sredstvima, da nisu nikome na teret.

Osim problema devastiranja i to što im je Grad Požega nije htio dati bilo kakva sredstva, a od Požeško-slavonske županije još uvijek čekaju odgovor. Isto tako, konferenciju su održali u parku jer su “beskućnici”, Udruga koja ima 80-ak članova nema svoj prostor i nitko im ga ne želi dati. Pristali bi biti i s još nekim udrugama zajednički, pa bi bili manji i troškovi – konstatirao je tajnik Janković.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *