UDVDR PSŽ iskazala nezadovoljstvo prema HRT-u zbog ignoriranja pogibije 11 branitelja na Bazi Papuk 1991.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – Podružnica Požeško-slavonske županije iskazala je nezadovoljstvo zbog ignoriranja Hrvatske radiotelevizije i njihovog ignoriranja i nedolaska na tužnu 32. obljetnicu pogibije 11 Hrvatskih branitelja ubijenih iz zasjede od strane srbočetničkog agresora.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Poštovani uredniče,

Ovim putem Vam se obraćamo kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo ignoriranjem značajnog datuma, po nama vrlo važnog iz novije Hrvatske povijesti. 
Naime, 2. prosinca 2023. godine se navršila 32 obljetnica pogibelji Hrvatskih branitelja na Bazi Papuk, mučki ubijenih u neprijateljskoj zasjedi. Svoj život su položili devet pripadnika 123. Brigade, te dva pripadnika 40. Pukovnije veze Samobor, Davor Dragić, Jozo Koutni, Tade Nikić, Branko Peći, Damir Pišmiš, Tomo Perić, Tomislav Pranjković, Tomislav Vužić- Mohenski, Vinko Tomašević, Ivica Zlomislić i Andelko Tule
Da li Vama gospodine uredniče Dokumentarnog programa i uredniku TV Kalendara ti isti životi nisu zavrijedili spomen i sjećanje u prostoru javne Hrvatske televizije. Zar Vama njihovi životinisu obveza jer baštinite upravo dobrobit njihove žrtve. Vi ste Javna Hrvatska televizija ili se samo tako nazivate više stoga što u to vrijeme u našem gradu i bojišnici sudjeluje i Vaš ratni izvjestitelj i danas djelatnik HRT-a Renato Kunić koji je sigurno zaslužan za pravovremeno izvješćivanje i praćenje naših pobjeda 1991 godine. Zar roditelji poginulih suboraca i djeca koja neka nisu bila ni rodena, te njihove supruge i obitelji nemaju pravo na sjećanje. Zar Informativni program nema potrebu izvijestiti o tragediji onih koji su ono najvrijednije što su imali dali za domovinu…..svoj život. Razmislite da li volite i poštujete Hrvatsku napaćenu životima i krvlju Hrvatskih branitelja ili folklorno i po potrebi se nazivate Hrvatima. 
U ime naše udruge i u ime obitelji poginulih branitelja tražimo Vašu ispriku i iskren i pošten odnos prema žrtvi i stradalnicima koji od Vas očekuju da radite samo ono za što i postojite. a mi kao građani RH ipak Vas za to obilato i plaćamo. 
Vjerujemo da u budućnosti zbog istine i žrtve svih onih koji su vjerovali i vjeruju u svoju Domovinu Hrvatsku se ovo neće ponoviti 

Na znanje: 

Urednik informativnoga programa HRT. 
Katarina Periša Čakarun 
Ravnatelj HRT, Robert Sveb 
Programsko vijeće HRT, 
Saborskom odboru za informiranje, informatizaciju i medije 
Saborskom odboru za ratne veterane 

UDVDR Podružnica PSŽ 
Predsjednik 
umirovljeni brigadir HV-a 
Krešimir Pavelić  

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *