Uhićen HDZ-ov župan Dekanić i troje policajaca. Muljali o sudaru?!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Na području Vukovarsko-srijemske županije u 6 sati ujutro počela je policijska akcija. Kako neslužbeno doznajemo, priveli su vukovarskog župana Damira Dekanića i još troje policajaca – prenosi 24 sata.

Uhićenja su kako se neslužbeno doznaje povezana s prometnom nesrećom u kojoj je sudjelovao uoči Uskrsa prošle godine kod Cerne.

Istragu vodi PNUSKOK, a kako doznajemo, uhićeno je i troje policajaca.  Šef smjene koji je bio tada na dužnosti, policajka koja je osiguravala mjesto nesreće i policajac koji je vodio očevid.

Još traje pretraga stanova i ureda svih koji su uhićenih u jutrošnjoj akciji. Još nije poznato gdje će ih privoditi na ispitivanje.

Tvrdio da je bio suvozač

Podsjetimo, tada je tvrdio da je sudjelovao u nesreći kao suvozač u službenom automobilu, iako se i tada provlačila teza da je bio vozač. Tvrdio je da je automobil vozio njegov poznanik, jer je bio pod utjecajem alkohola. U priopćenju vukovarsko-srijemske Policijske uprave bilo je navedeno da je 52-godišnjem suvozaču izmjereno 1,44 promila alkohola u krvi te da 37-godišnji vozač nije bio bod utjecajem alkohola.

– Mislim da moja krivnja nije ni blizu toliko velika kolika se hajka digla. Već sam u priopćenju rekao kako se bojim da će ovo zasjeniti sve ono dobro što sam napravio – izjavio je lani novinarima župan Dekanić.

Uskok krenuo istraživati slučaj

Nakon nesreće Uskok je pokrenuo istragu, kako bi se utvrdilo je li on vozio Škodu i je li bilo suvozača.

Svjedoci, koje službena očevidna policijska patrola nije uvela u zapisnik kao svjedoke, rekli su tada kako je više ljudi iz sela vidjelo da, nakon slijetanja s ceste u ogradu obiteljske kuće, s mjesta vozača Škode izlazi vidno pijani Dekanić koji, potom, moli vlasnicu kuće, a i druge okupljene mještane da ne zovu odmah policiju i da će on nadoknaditi štetu.

Udario u auto s časnama

Župan je i 2019. imao nesreću kad je udario u stražnji dio automobila u kojem su bile četiri časne sestre. Vozačica tog automobila krenula je skretati na kolni prilaz preko pune linije, što Dekanić nije na vrijeme primijetio. Jedna od njih je ozlijeđena u nesreći. Policija je očevidom utvrdila da je Dekanić 2019. imao 1.06 promila alkohola, a on je rekao da je popio samo dvije čaše vina na ranije održanom poslovnom domjenku. Dekanić je nesreću skrivio dok je vozio službeni automobil Škoda Karoq koji pripada Hrvatskim šumama, a kojega je on, kao voditelj Uprave, imao pravo koristiti 24 sata.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *