Uhićen šef Domovinskog pokreta Pleternice zbog pijane vožnje i vrijeđanja policajaca

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Foto: Požega.eu

Foto: Požega.eu


“Požeška policija objavila je tijekom vikenda šturo priopćenje u kojem navode da su u subotu u Pleternici, u Vinogradskoj ulici, zaustavili osobni automobil kojim je pod vidnim utjecajem alkohola upravljao 68-godišnji vozač, kao i da je on pritom odbio alkotest. Iako se na navodi o kome je riječ, Telegram doznaje da se radi o Marku Vidakušiću, predsjedniku pleterničkog Gradskog odbora Domovinskog pokreta(DP) – prenosi Telegram.

Požeška policija objavila je tijekom vikenda šturo priopćenje u kojem navode da su u subotu u Pleternici, u Vinogradskoj ulici, zaustavili osobni automobil kojim je pod vidnim utjecajem alkohola upravljao 68-godišnji vozač, kao i da je on pritom odbio alkotest. Iako se na navodi o kome je riječ, Telegram doznaje da se radi o Marku Vidakušiću, predsjedniku pleterničkog Gradskog odbora Domovinskog pokreta(DP).

Telegram također doznaje da je Vidakušić vrijeđao policijske službenike. Informaciju da ga je policija zaustavila potvrdio nam je i predsjednik DP-a Požeško-slavonske županije Goran Ribičić, koji pak tvrdi da mu je stranački kolega rekao da nije bio alkoholiziran.

‘Bio je ljut, a ne pijan’

“Rekao mi je da se to dogodilo i ispričao da ga je policija zaustavila oko sto metara od vikendice. Na tom dijelu počinje asfalt koji se spušta prema gradu, ali se to još uvijek smatra vinogradskim područjem.

Kazao mi je da nije bio pijan, da je bio ljut što su ga tamo zaustavili te da je zbog toga odbio alkotest. Ostale detalje ne znam”, kazao je za Telegram Ribičić. Dodaje i da su Vidakušića nakon zaustavljanja odveli u bolnicu te da mu tamo nisu vadili krv, ali da su ga zbog odbijanja alkotesta zadržali.

Nije htio puhati iz protesta

Ribičić objašnjava i da je Vidakušić bio ljut na policiju jer su ga zaustavili i prije koji mjesec. “Normalno se vozio po naseljenom mjestu po svim ograničenjima, a onda se policija zaletjela pod rotacijom i zaustavila ga. Tada je imao 0,6 ili 0,7 promila alkohola u krvi i platio je kaznu. Sada se pita zašto ga policija stalno zaustavlja i drže li ga pod kakvim nadzorom”, dodaje.

Telegram je kontaktirao i gospodina Vidakušića, koji je kazao da je u subotu, suprotno onome što je govorio svom nadređenom u stranci, ipak konzumirao alkohol. Kaže da je popio “svega dva-tri gemišta, ništa više od tog”. “Održavalo se Vincekovo i ja sam kuhao ljudima u vinogradu. Kada smo navečer krenuli kući, spustio sam se na cestu, to je nerazvrstana cesta, došao na asfalt i policija je stala pred mene.

Rekli su mi da izađem iz auta, tražili me da pušem, a ja sam to odbio iz protesta jer policija do sada nikada nije došla pod vinograde. Prije nisu radili probleme, ali ovoga puta su bili represivni”, tvrdi Vidakušić.

‘Slušao sam kao pokorni sluga’

Demantira informaciju da je vrijeđao policajce te ističe da ih je slušao “kao pokorni sluga”. Kaže da su ga, nakon što je odbio alkotest, odveli u Pleternicu u policiju, a zatim na hitnu, gdje ga je pregledala doktorica koja mu, tvrdi, nije izvadila krv. Nakon toga je završio u pritvoru u Požegi gdje je i prenoćio.

Potvrdio nam je i informaciju da ga je i prije tri mjeseca u Požegi zaustavila policija te da je tada napuhao 0,6 promila. “Išao sam u koloni kroz Požegu, u jednom trenu vidio upaljenu rotaciju i mislio da se radi o Hitnoj, ali je u pitanju bila policija koja me isto kao i sada zaustavila”, tumači Vidakušić, dodajući da kazna za to još nije došla na naplatu, ali da će je platiti.

Pije šest lijekova i do dva gemišta

Na pitanje smatra li da mu se politički smješta s obzirom da je čest gost policije, šef pleterničkog Domovinskog pokreta kaže da to ne može sa sigurnošću tvrditi. “Ja jesam malo oprao HDZ-ovce u nekim stvarima, a sad, muvaju li me oni zbog toga, stvarno ne znam”, kazao je.

Po pitanju subotnjeg slučaja, kaže da ide na sud, te da će nakon toga vidjeti što će biti. “Ja pijem šest lijekova, imam dva stenta, i stvarno popijem doslovno do dva gemišta ili dvije pive tijekom druženja i to je to. Zaista ne pijem jer imam dosta zdravstvenih problema. Pitajte bilo koga u Pleternici za mene pa neka oni kažu jesam li pijanac i jesam li napravio ikad išta krivo”, zaključuje Vidakušić nakon drugog slučaja u kojem je imao posla s policijom baš zbog konzumacije alkohola.

Bivši predsjednik se slupao pijan

Inače, i bivši predsjednik gradskog odbora Domovinskog pokreta u Pleternici Branko Polić također je svojedobno uhvaćen u pijanoj vožnji. Kako je prije tri godine objavio Telegram, Polić je pijan skrivio prometnu nesreću u Resniku, selu nedaleko od Pleternice.

Oko 9 sati ujutro autom je prešao na suprotnu stranu ceste i sudario s vozilom u kojem je bila obitelj Bešker, koja se vraćala kući s mise. U krvi mu je izmjerena koncentracija alkohola od 1,21 promila. Nakon što se doznalo za nesreću, Polić je podnio ostavku na mjestu predsjednika gradskog odbora stranke. Vidakušić je šef ogranka od prošle godine.” – javlja Telegram.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *