Uhićena iz Hamaga je HDZ-ovka koja se hvalila da voli pomoći rodbini i prijateljima

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

VODITELJICA iz Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) uhićena je jutros po nalogu Ureda europskog javnog tužitelja. Kako smo neslužbeno saznali, riječ je o Magdaleni Dovečer, dugogodišnjoj članici HDZ-a koja je od 2012. godine angažirana u Zajednici žena HDZ-a Katarina Zrinski – prenosi INDEX.

>> Po nalogu europskih tužitelja uhićena šefica iz HAMAG BICRO-a. Članica je HDZ-a

Prema posljednjim podacima, članica je Gradskog odbora HDZ-a Grada Čakovca te je bila posljednja na listi te stranke za izbor članova gradskog vijeća Čakovca na posljednjim izborima. Pohađala je i Političku akademiju tijekom studija u organizaciji Zaklade hrvatskog državnog zavjeta, koju vodi HDZ. 

Nakon dvije godine šefica odjela 

Dovečer je rođena 1986. godine i diplomirana je pravnica. Poslovno iskustvo skupljala je u upravi grada Zagreba te u nekoliko odvjetničkih ureda. Bila je i stažistica u Europskom parlamentu u sklopu programa Asistent zastupnika u Europskom parlamentu i to kao asistentica zastupnice Mariye Gabriel iz Bugarske.  

Dovečer je zaposlena u HAMAG-BICRO-u od 2016. godine. Dvije godine kasnije i to u rujnu 2018. godine, postala je šefica odjela za komunikacije. I prije tog zaposlenja bila je prisutna u medijima kao istaknutija članica te stranke te kao pravnica “koja se bori za pravdu”.

“Tjedno sigurno izdvojim i po osam sati na davanje pravnih savjeta rodbini i prijateljima, međutim nije mi teško jer rado volim pomoći svima, a najviše bliskim ljudima. Ujedno mi je to i najveći izazov te mogućnost da još više naučim o nekom specifičnom području”, rekla je Dovečer u razgovoru za eMedjimurje 2016. godine, neposredno prije nego što će biti zaposlena u HAMAG-BICRO-u.

Namještala natječaj rodbini

Podsjetimo, Dovečer je uhićena jutros po nalogu Ureda europskog javnog tužitelja i to zbog sumnje da je namještala milijun kuna vrijedan natječaj tvrtki svog rođaka. 

Dovečer je bila voditeljica projekta Bond 2, riječ je o mreži poduzetničkih potpornih institucija s ciljem povezivanja poduzetničkih potpornih institucija u Hrvatskoj, poboljšanja kvalitete postojećih usluga i razvoja novih usluga te ujednačavanja dostupnosti i kvalitete usluga poduzetnicima u svim županijama.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *