Uhvaćen u krađi, ništa od otkaza: ‘To se dogodilo izvan njegova radnog vremena’

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Županijsku upravu za ceste – Karlovac, u kojoj je Turković zaposlen kao savjetnik ravnatelja, ne zanima što je policija najavila kako će protiv njega podnijeti kaznenu prijavu…
Sad već bivši HDZ-ovac Stjepan Turković (64), koji je 5. srpnja s 31-godišnjim sinom Mijom uhvaćen u pokušaju krađe željeznih šipki s gradilišta obilaznice Turnja, neće dobiti otkaz na poslu, jer je u činu “uhvaćen izvan radnog vremena”… prenosi 24 sata.

Županijsku upravu za ceste – Karlovac, u kojoj je Turković zaposlen kao savjetnik ravnatelja, ne zanima što je policija najavila kako će protiv njega ( i sina) podnijeti kaznene prijave. Na upit novinara Telegrama o njegovoj budućnosti na poslu i njegovom činu odgovorili su da ih to ne brine, jer se sve to “dogodilo van radnog vremena”.
Aktualni ravnatelj Darko Bebić nedjelovanje po tom pitanju opravdao je time da Turkovića na radno mjesto savjetnika nije postavio on, nego je zaposlen temeljem ugovora o radu nakon provedenog javnog natječaja, pa se na raskid primjenjuju odredbe Zakona o radu, piše Telegram.

Nakon što je u javnost izašla vijest o njegovim aktivnostima van radnog vremena, čak je tražio od novinara da taj tekst uklone.
Ako u roku od pola sata ne maknete tekst, vidjet ćemo se na sudu, jer ja nisam javna osoba i nemate pravo objavljivati moje fotografije.
Poručio je to dugogodišnji HDZ-ovac i savjetnik ravnatelja Županijske uprave za ceste glavnom uredniku KAportala, koji je objavio vijest kako je Turković sa sinom krao armaturno željezo s obilaznice.

Podsjetimo, policija je u četvrtak izvijestila da su, postupajući prema primljenoj dojavi, policijski službenici zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe u pokušaju proveli kriminalističko istraživanje nad dva muškarca u dobi od 64 i 31 godinu.

  • Naime, muškarce se sumnjiči da su u večernjim satima 5. srpnja s gradilišta u Jelašima u Karlovcu pokušali otuđiti armaturne šipke. Protiv osumnjičenih će zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe u pokušaju nadležnom Državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava – kazali su u policiji.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *