Ulica Ante Starčevića dobiva novo ruho

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Nakon radova na poboljšanju vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Požega, koji su obuhvatili dio Ulice Ante Starčevića, Grad Požega je pristupio postupku javne nabave radova na rekonstrukciji kolnika u nastavku ulice. Nakon provedenog postupka sklopljen je Ugovor o javnoj nabavi s tvrtkom Niskogradnja Jurčak. Navedeni Ugovor obuhvaća izvođenje radova sukladno ugovornom troškovniku, prema odabranoj ekonomski najpovoljnijoj ponudi u otvorenom postupku javne nabave, a ugovorena vrijednost radova iznosi 862.586,25 kuna bez PDV-a – prenosi Grad Požega.

Sukladno ugovorenom troškovniku radovi, između ostalog, uključuju iskolčenje trase i svih objekata unutar zahvata, raskopavanje asfaltnog zastora, strojni iskop postojeće kolničke konstrukcije razdjelnog otoka na trasi i postojećih pješačkih staza, uređenje zelenih površina s pripremom tla, uklanjanje i rušenje postojećih betonskih, izradu nosivog sloja pješačke staze, nosivog sloja ceste, ugradnju rubnjaka i betonskih kanalica.

Usporedno s građevinskim radovima će svoje radove izvoditi i tvrtka Tekija d.o.o., kao i HEP ODS d.o.o., čime se nastavlja praksa dobre suradnje i paralelnog izvođenja radova, kako bi se izbjegli naknadni radovi i prekopi javnih površina.

U idućem tjednu uslijedit će uvođenje u posao Izvođača radova, koji bi u roku od 60 dana od dana uvođenja u posao trebao završiti ugovorene radove. Time će Ulica Ante Starčevića, nakon godina u kojem je bila izložena izrazito velikom prometnom opterećenju, što ju je dovelo do izrazito lošeg stanja, zasjati u novom ruhu.

Svi sugrađani mole se za strpljenje do realizacije radova.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika