Umro je Bruno Zorica Zulu, ratni zapovjednik Bojne Frankopan

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


U svojoj 72 godini danas je preminuo Bruno Zorica Zulu (1952-2024) inače zapovjednik Bojne Frankopan. Bruno Zorica je po mnogima jedan od najkarizmatičnijih ratnika iz Domovinskog rata koji je radi svoga iskustva u Legiji stranaca sudjelovao u stvaranju specijalnih postrojbi HV-a. Tijekom Domovinskog rata Bruno Zorica se borio na brojnim ratištima u Hrvatskoj, a sve vrijeme rata Bojna Frankopan je bila jedna od udarnih igala ofenzivnih akcija Hrvatske vojske. Ratna kruna Bojne Frankopan bilo je njihovo sudjelovanje u VRO Oluja. Bruno Zorica je umirovljen 1998. godine od kada živi u svom rodnom Ivanić Gradu.

-Kao otac vodio si nas kroz najveće oluje, siguran u konačnu pobjedu. Prvi si nosio križ kako bi nas ponosnim stazama naših predaka doveo časno i uzdignute glave na sam oltar domovine. Danas u 5.00 sati, nisi nas napustio, jer ti nikada nisi napuštao svoje dečke, kako si nas zvao – sinove. Danas mi imamo najjačeg anđela čuvara na nebu – stoji na Facebook stranici Bojne Frankopan s kojom su se oprostili od svoga  umirovljenog zapovjednika.

Legionarsko iskustvo Zorice započelo je nakon incidenta kojega je izazvao tijekom Hrvatskog proljeća 1972 godine kada je napustio komunističku Hrvatsku i otišao u Francusku. U bijegu od tadašnjih vlasti utočište je pronašao u Legiji stranaca gdje je bio sve do početka Domovinskog rata kada se vraća u Hrvatsku i stavlja na raspolaganje sa svojim legionarskim iskustvom.  

Prema najavama sahrana Brune Zorice uz visoke vojne počasti bit će u subotu, 27. siječnja, u 14 sati,  na gradskom groblju u Ivanić Gradu – piše Večernji list.

-Obitelji i suborcima iskrena sućut i počivao u miru Božjem. Neka ti je laka Hrvatska grudu za koju si se borio do zadnjeg dana svoga života – stoji u Facebook objavi Bojne Frankopan.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *