Uoči Dana državnosti županica Jozić održala prijem predstavnika braniteljskih udruga

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


U prigodi obilježavanja Dana državnosti u Velikoj županijskoj vijećnici županica Antonija Jozić zajedno sa svojim zamjenikom Ferdinandom Trohom održala je prijem i radni sastanak s predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja Požeško-slavonske županije. Svečani prijem bio je i prigoda kako bi pristigli predstavnici upoznali županicu s njihovim aktivnostima te o svakodnevnom radu i djelovanju pojedinih udruga.

Pozdravivši nazočne hrvatske branitelje i predstavnike udruga županica Jozić istaknula je kako je ovaj prijem organiziran u prigodi obilježavanja dva značajna datuma 28. svibnja – Dana oružanih snaga RH, Dana Hrvatske vojske i Dana Hrvatske kopnene vojske te 30. svibnja – Dana državnosti.

„Prije 32. godine na jučerašnji dan brojni hrvatski branitelji okupili su se na stadionu NK „Zagreb“ u Kranjčevićevoj te izvršili prijavak i dali prisegu prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu u trenucima kada se ponovno rađala i stvarala neovisna i suverena Republika Hrvatska. Sutrašnji praznik 30. svibnja – Dan državnosti, dan je kada konstituiran prvi višestranački demokratski izabrani sabor u Republici Hrvatskoj 1990. godine. Tada je dr. Franjo Tuđman rekao i naznačio da je to prvi korak prema povratku hrvatskog naroda i njegove države europskoj, civilizacijskoj, političkoj, gospodarskoj i kulturnoj tradiciji, dakle povratak ondje gdje je hrvatski narod oduvijek pripadao u zajednicu europskih naroda.“ – rekla je županica Jozić.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)