Uređuje se igralište dječjeg vrtića „Cvjetna livada“

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Početkom godine Grad Požega prijavio se na otvoreni Poziv „Program podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2023. godini“, objavljenog od strane Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade – prenosi Grad Požega.

Odlukom o raspodjeli financijskih sredstava za projekte usmjerene na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2023. godini od 02. lipnja 2023.godine, Gradu Požegi odobrena su sredstva u iznosu od 22.688,31 eura. Ukupna vrijednost projekta je 42.727,50 eura.

Dobivena financijska sredstva iskorištena su za ulaganje u objekt dječjeg vrtića „Cvjetna livada“ čime su se unaprijedili postojeći kapaciteti vanjskog terena i igrališta kako bi se omogućila raznolikost prostora za igru te doprinijelo poboljšanju sigurnosti djece na vanjskom prostoru.

Postavljanje novih sprava za igru kao što je multifunkcionalno igralo, kombinirana sprava, viseći most s lancima, ljuljačka s košarom, klatilica za djecu s posebnim potrebama, njihalica na dvije opruge sa dvije sjedalice, tobogan s duplim podestom, drveni pješčanik s kliznim vratima, pješčanik s prekrivkom, drvena kućica, stol s klupama dodatno se obogatila mogućnost za igru i zabavu djece koja pohađaju vrtić.

Kako bi boravak na igralištu i igra najmlađih korisnika bila što sigurnija postavljena je i gumena antistres podloga u pločama koja prilikom pada znatno smanjuje mogućnost ozljeđivanja.

Uz postavljene nove sprave dječji vrtić „Cvjetna livada“ postao je modernije mjesto koje će uvelike razveseliti naše mališane i njihove odgojitelje. Može se reći da je Sv. Nikola ove godine ranije došao u vrtić.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)