Uskoro aglomeracija Kutjevo – Velika vrijedna 120 milijuna kuna

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Jučer je gradonačelnik Josip Budimir održao sastanak s generalnim direktorom Hrvatskih voda, gospodinom Zoranom Đurokovićem u Zagrebu. Tema sastanka bila je Aglomeracija Kutjevo – Velika, čija je projektna dokumentacija u završnoj fazi izrade te svi projekti odvodnje i vodovoda na području Grada Kutjeva.

Gradonačelnik Budimir upoznao je generalnog direktora s problematikom našega kraja i stanjem vodovoda i odvodnje u naseljima te dinamici izrade projektnih dokumentacija i financiranju izgradnje putem fondova Europske unije. Gradonačelnik Budimir izvijestio je i o potrebi izgradnje aglomeracije Kutjevo – Velika, najznačajnijeg projekta za naš Grad kojim bi se riješili trenutni problemi naših sugrađana. Vrijednost projekta iznosi 120 milijuna kuna.

Gospodin Đuroković pokazao je razumijevanje i interes za rješavanje navedene problematike te dao konstruktivne odgovore na sva pitanja vezana uz vodno-komunalne projekte. Također, najavio je da će aglomeracija biti financirana u narednom periodu kako je i odlučeno Zaključkom Vlade Republike Hrvatske od 25. lipnja 2020. kojim je podržana priprema i realizacija vodno-komunalnih projekata na području Hrvatske, a jedan od tih projekata je i Aglomeracija Kutjevo – Velika. Generalni direktor istakao je kako je rješavanje problematike i model financiranja aglomeracije Kutjevo-Velika zasigurno u fokusu Hrvatskih voda i projekt koji će poboljšati komunalni standard i stvoriti bolje uvjete za život cjelokupnog stanovništva.

Priopćili su iz Grada Kutjeva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *