Uskoro započinju radovi, sugrađani, roditelji i profesori složni: Dajte nam više parkirnih mjesta!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Kako se navodi i u samom naslovu ovog članka, uskoro započinju radovi u Ulici dr. Franje Tuđmana i to u jednom dijelu ulice, točnije od kružnog toka pored Osnovne škole Julija Kempfa pa do raskrižja pored Veleučilišta u Požegi.
Kako doznajemo, radovi će obuhvatiti kompletnu zamjenu dotrajale ceste, uništenih i propalih pješačkih staza te će se na jedno od opasnijih raskrižja u gradu, onom pored Veleučilišta sigurnosti problem riješiti tako da će biti izgrađen kružni tok. Ostatak te ulice doći će na red za 2-3 godine.

Razgovarali smo s mještanima te ulice, s nastavnicima OŠ Julije Kempfa, profesorima s VUP-a te s nekolicinom roditelja, ali i s pojedinim poduzetnicima kojih ima nekoliko u toj ulici, svi su složni i svi od ovih radova očekuju rješavanje gorućeg problema a to su parkirna mjesta.
Roditelji nam govore da moraju stajati na cesti i da im djeca pretrčavaju cestu jer nemaju gdje parkirati automobil jer ovo malo parkirnih mjesta što ima, uvijek su zauzeta.
Profesori i nastavnici se susreću s identičnim problemom koji je također parking.
“Gledajte, kolegica i kolege kao i sama nemam gdje parkirati, kao profesorica s radnim mjestom u toj ulici. Ne krivimo grad, niti ikog drugog, međutim nadam se da će se tome problemu doskočiti sada kad započnu radovi” – govori nam djelatnica jedne obrazovne institucije.
Velik problem nastaje i kad vozači autobusa dođu po djecu pa nemaju mjesto i moraju stajati na cesti.

Jednog poduzetnika smo pitali za mišljenje i govori nam da nije najveći problem te ulice raskrižje već parking. “Bavimo se čime se bavimo i uvijek nam fali mjesta, a nema ih, a ne možemo ih ni izmisliti niti reći nekome da parkira na zelenu površinu. S većim brojem parkirališta, vjerujem da bi nam i posao bolje funkcionirao.”

Nadamo se da će Grad Požega prepoznati problem na koji sada ukazujemo i da neće biti moguće reći “nismo znali za to”. Ne očekujemo od nikog drugog do li gradonačelnika Grada Požege dr.sc. Željka Glavića da učini nešto po ovome pitanju s obzirom na to da mu pojedine suradnike nije briga za Požežanke i Požežane i njihove probleme.
Gradonačelnik je do sada nemalo puta saslušao građanke i građane te im pomogao kako god i koliko god je mogao, pa se nadamo da će isto i sada biti.
Fotografije u nastavku su nastale u poslijepodnevnim satima kad je u čitavom gradu smanjen promet.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *