Uskrs u Požegi: sajam i blagdanski ručak u šetališnoj zoni

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Grad Požega i Turistička zajednica i ove godine organiziraju Uskršnji sajam u sklopu kojega će požeški obrtnici za građane pripremiti blagdanski ručak. Sajam će se održati 15. i 16. travnja u šetališnoj zoni, najavljeno je na danas održanoj konferenciji za novinare.

– Pozivam sve naše sugrađanke i sugrađane da se pridruže brojnim aktivnostima koje smo ove godine, zajedno s našim obrtnicima, pripremili uoči blagdana Uskrsa. Sajam je za posjetitelje otvoren u petak od 9 do 18 sati te u subotu od 9 do 14 sati. Oba dana sajma posjetitelje očekuju brojni izlagači s domaćim proizvodima i rukotvorinama te uskršnja vožnja kočijom. Subota je rezervirana za ”Drvo bajki” i prigodnu blagdansku predstavu Gradskog kazališta Požega u 11 sati. Nabavili smo ukrasna jaja koja su ove godine ukrasili učenici naših osnovnih škola, a koja na vidljivim mjestima uljepšavaju naš grad. Dođite, družimo se, iskoristimo ovo predblagdansko raspoloženje da budemo još bolji jedni prema drugima i da zajedno radimo na napretku našega grada. – poručila je Maja Petrović, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Požege.

Uz tradicionalni Uskršnji sajam u šetališnoj zoni, dio programa odvijat će se već sutra, u četvrtak 14. travnja od 17 sati i na Sportsko – rekreacijskom centru zahvaljujući udrugama koje djeluju na području našeg grada i koje su se uključile u organizaciju ovogodišnjih blagdanskih aktivnosti. Već tradicionalno, svoj doprinos Uskršnjem sajmu dat će i Obrtnička komora Požeško – slavonske županije, u suradnji s Udruženjem obrtnika Požega, koja će osigurati blagdanski ručak za svoje sugrađane. Obrtnici će ove godine pripremiti 1000 porcija perkelta od soma.

– Ovo je jedna u nizu akcija kojom želimo poručiti kako su obrtnici vitalni dio svake zajednice. To potvrđuje i tekuća godina jer obrtništvo bilježi određene pozitivne pomake i povećano je otvaranje novih obrta, kao i zapošljavanje kod obrtnika. – kazao je Anto Bilobrk, predsjednik Obrtničke komore Požeško – slavonske županije te pozvao sve sugrađane da se pridruže u petak, 15. travnja u 11 sati u požeškoj šetališnoj zoni – prenosi Grad Požega.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *