Ušlagirana banana

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Biskvit:

✦4 jaja

✦150 g šećera

✦100 ml ulja

✦150 ml mlijeka

✦100 g glatkog brašna

✦½ praška za pecivo

✦3 žlice kakaa

Priprema: Bjelanjcima dodati prstohvat soli pa ih izmiksati u čvrsti snijeg. Žumanjke iz­miksati sa šećerom pa dodati ulje i mlijeko. Lagano umiješati prosijano brašno pomije­šano s prašakom za pecivo i kakaom te na kraju snijeg od bjelanjaka. Uliti u namašćen i pobrašnjen kalup za pečenje dimenzije 20 × 30 cm i peći 20 – 25 minuta na 160 °C.

Krema:

✦400 ml vrhnja za šlag

✦6 žlica šećera

✦3 banane

✦2 žlice kakaa

Priprema: Vrhnje za šlag izmiksati sa šeće­rom pa dodati gnječene banane i kakao. Sve dobro izmiksati u glatku kremu. Kremu na­mazati po ohlađenom biskvitu i prije poslu­živanja dobro ohladiti.

Recept iz knjige Moji brzi kolači

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika