Uspješan tečaj za markaciste Požeških planinara

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


U organizaciji Komisija za planinarske putove Hrvatskog planinarskog saveza i suorganizaciji HPD „Dilj gora“, Slavonski Broda 4 i 5. lipnja 2022. u planinarskom domu „Đuro Pilar“ na Dilj gori održan je Tečaj za markaciste koji su uspješno završili članovi HPD Sokolovca Anita i Krešimir Bubak i članovi HPD Gojzerice Anto Bošnjak i Ivan Miljanović . Članovi oba društva izmijenili su iskustva i zajedničke želje za što kvalitetnijim održavanjem planinarskih puteva na području gora koje nas okružuju.

Tečaj se provodio prema Programu tečaja za markaciste Hrvatskog planinarskog saveza, a bio je namijenjen planinarima koji žele održavati planinarske putove.

Markacisti su planinari koji obilježavaju i održavaju planinarske putove na volonterskoj razini kako planinari ne bi zalutali. HPD Sokolovac odgovorno je za uređivanje i održavanje 74,5 km staza na Papuku i Požeškoj gori, stoga poziva sve zainteresirane članove da se priključe radu markacistička sekcije i sudjeluju u budućim edukacijska Komisije za planinarske putove HPS-a.

Tekst i foto: Bruno Horvat

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *