Usvojen proračun Grada Kutjeva za 2022. godinu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

U četvrtak, 16. prosinca 2021. godine održana je sjednica Gradskog vijeća Grada Kutjeva. Pred vijećnicima se našlo 19 točaka dnevnog reda od kojih su najvažnije bile III. Izmjene i dopune Proračuna Grada Kutjeva za 2021. godinu i Plan Proračuna Grada Kutjeva za 2022. godinu. Vijećnici su usvojili sve predložene točke dnevnog reda koji je uključivao i programe za 2022. godinu, dokumentaciju vezanu uz sustav civilne zaštite, Odluku o izvršavanju Proračuna za 2022., Odluku o zaduživanju za energetsku obnovu sustava javne rasvjete te Odluku o rasporedu sredstava za financiranje političkih stranaka.

Gradonačelnik je obrazložio III. Izmjene i dopune Proračuna za 2021. godinu te ostvarenje pojedinih aktivnosti i promjene na pojedinim pozicijama proračuna. U 2021. godini uloženo je oko 5 milijuna kuna po mjesnim odborima te su u provedbi bili projekti financirani sredstvima Europske unije – Reciklažno dvorište Kutjevo, Zaželi – za bolje sutra i Kuća graševine – projektna dokumentacije koji se nastavlja i dalje.

Novi Proračun Grada Kutjeva za 2022. godinu iznosi 24.685.000 kuna, a usvojen je s 9 glasova za i 2 suzdržana. Gradonačelnik Josip Budimir predstavio je Proračun, a pojedini vijećnici poslali su amandmane koji su uvršteni u konačni prijedlog proračuna. Vijećnik Marko Ašenbrener predložio je povećanje sredstava za protupožarnu zaštitu te je ona povećana za 120.000kn. Vijećnik Ante Pavković predložio je božićnice i uskrsnice za umirovljenike na području grada Kutjeva za 2022. godinu te su one planirane u iznosu 100.000kn.

Predsjednik vijeća Dario Gotštajn zahvalio je vijećnicima, gradonačelniku Josipu Budimiru, savjetniku Ivici Malnaru i svim djelatnicima Gradske uprave na suradnji u ovoj godini te poželio sve najbolje za nadolazeće blagdane i puno uspjeha u 2022. godini.

Gradonačelnik Budimir također je zahvalio vijećnicima novog saziva Gradskog vijeća na konstruktivnim raspravama i suradnji u ovih 6 mjeseci te poželio uspješan nastavak u 2022. godini.

Izvor: kutjevački.hr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *