Utjecajni HDZ-ovac sa sinom uhvaćen u krađi željeza s obilaznice za koju se žestoko zalagao!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Građani su u utorak u večernjim satima uhvatili dvojicu lopova kako kradu željezne šipke s gradilišta karlovačke obilaznice. Na fotografijama koje su pritom napravili se vidi mlađi muškarac, automobil Alfa Romeo i prikolica s utovarenim plijenom.
Fotografije poslane lokalnim medijima i policiji. A onda je uslijedio šok. U krađi je, kako stvari stoje, uhvaćen jedan od najpoznatijih karlovačkih HDZ-ovaca Stjepan Turković i njegov sin Mijo – prenosi Jutarnji list.

Postupajući po zaprimljenoj dojavi policijski službenici su zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe u pokušaju proveli kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca u dobi od 64 i 31 godinu. Muškarce su sumnjiči da su u večernjim satima 5. srpnja s gradilišta u Jelašima u Karlovcu pokušali otuđiti armaturne šipke. Protiv osumnjičenih će zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe u pokušaju nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava, javila je policija jutros u svojem priopćenju.
Turković je godinama bio jedan od najaktivnijih gradskih vijećnika, bio je direktor Zelenila i ravnatelj Županijske uprave za ceste, te je sada tamo savjetnik. Zgodno je ovdje spomenuti i da je godinama davao izdašne financijske donacije svojoj stranci u kampanjama, iako je sav prihod koji ima ostvarivao obavljajući javne dužnosti.

Na gradilištu s kojega je navodno pokušao ukrasti željezo pravi se karlovačka zaobilaznica, odnosno nastavak s tzv. Vukelićevog mosta, koji je deset godina premošćivao Koranu bez pristupnih puteva. Da stvar bude bizarnija, Turković je bio jedan od glavnih lobista da radovi konačno započnu i da se Gradske četvrt Turanj oslobodi prometnih gužvi, jer kroz nju prolazi državna ceste D-1 prema Plitvicama. Projekt je aktiviran nakon tragedije u kojoj je dječak stradao pod kotačima šlepera i pritiska mještana nakon toga. Stjepan Turković također je stanovnik te gradske četvrti.

Nije nam se danas javljao na telefon, niti je odgovorio na SMS. KAportalu ja kazao kako “trenutno ne može ništa govoriti jer je postupak u tijeku”, kao i da “nije uhićen, da je to gruba i ružna riječ, ali je potvrdio da je policija postupala”.

Turković je bio bliski suradnik pokojnog ministra Branka Vukelića, a uživao je i veliko povjerenje Damira Jelića, bivšeg stranačkog županijskog predsjednika i bivšeg župana, toliko da su upravo Turkoviću povjerili najvažniji stranački projekt – gradnju HDZ-ove “plave kuće” u staroj gradskoj jezgri.
Za 30. obljetnicu rada HDZ-a Karlovačke županije otvorio ju je predsjednik stranke Andrej Plenković.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *