Uvjerljiv poraz Plamenih u Francuskoj u uzvratnom susretu pretkola EuroCupa

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


MOTPELLIER – U uzvratnom dvoboju kvalifikacija za EuroCup košarkašice Plamen Požege poražene su na gostovanju u Francuskoj od Basket Lattes Montpelliera rezultatom 112:58 (35:17, 24:17, 34:12, 19:12), te su tako okončale svoj europski put za ovu sezonu.

Za razliku od prvog dvoboja u Požegi kada je francuski predstavnik došao sa gotovo rezevrnim timom kojem su Plamene veći dio utakmice i uspjele parirati, u uzvratnom dvoboju trener Valéry Demory dao je priliku i svojim glavnim igračicama pa neizvjesnosti nikakve gotovo da i nije bilo.

Sve dvojbe oko ishoda dvoboja otklonjene su već u prvih deset minuta utakmice kada su se domaće košarkašice odvojile na (35:17) i do kraja susreta tu razliku samo povećavale sve do konačnih +54. Romane Bernies s 22 poena, 14 skokova, 6 oduzetih lopti i ukupnom valorizacijom 41 bila je prvo ime susreta, a pored nje u pobjedničkoj ekipi dvoznamenkasti broj koševa postigle su još Haley Peters 22, Mamignan Toure 21, Marieme Badiane 19 te Elena Zemoura 11.

Također treba istaknuti i Julie Vanloo koja je ubacila svega 3 poena, ali uz čak 13 asistencija i 5 oduzetih lopti. Sa druge strane kod Plamen Požege najistaknutije bile su Jelena Ivezić sa 22 poena i Sabreen Muslim koja je ubacila 12.

BLMA će svoj europski put nastavit u skupini K gdje se još nalaze francuski Asvel, češki Zabiny Brno, i španjolski IDK Euskotren, dok će se košarkašice Plamen Požege sada u potpunosti moći fokusirati na domaća natjecanja.

(zenska-kosarka.com, Foto: Jelena Ivezić/Fiba.com)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *