Valentinovski pohod članova HPD “Sokolovac” Požega na Mališćak

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Već po tradiciji članovi HPD “Sokolovac” Požega i ove nedjelje su organizirali tradicionalni Valentinovski izlet na Mališćak. I ove godine navedeni izlet je okupio tridesetak članova Društva koji su se našli kod popularnog “Ćire”. Nakon zajedničkog fotografiranja te pokojeg razgovora vrijedne i avanture željne ekipe koja je krenula put velike kod Crkve SV. Augustina gdje je započeo pohod. Planinare je put vodio prekrasnim stazama Papuka prema brdu “Pliš” gdje je napravljena jedna pauza kako bi svi željni prekrasnih pogleda na Požeštinu mogli uživati.

Uz nekoliko većih uspona te obasjani prekrasnim suncem vesela planinarska družina našla je vrijeme i za smijeh te pjesmu koji su bili prisutni tijekom cijelog izleta. Nakon gotovo dva sata hodanja planinari su došli do svoga cilja a to je Planinarsko sklonište “Mališćak” na Papuku. Na navedenom mjestu je predviđena bila duža pauza koja je iskorištena za pravi pec party koji se održavao paralelno na dvije naložene vatre. Na rasporedu su bile slavonske delecije sa štapa kojima nisu mogli odoljeti ni oni koji su bili trenutno na nekoj od brojnih dijeta. Sve se zalijevalo s pokojom čašicom tradicionalnih pića našega kraja. Pošto iznenađenjima nije bilo kraja prije završetka pauze svi nazočni planinari su se osladili pravom Valentinovskom čokoladnom tortom od višanja što je definitivno bilo iznenađenje izleta.

Siti, veseli i s pjesmom na ustima planinari su krenuli osvojiti vrh “Mališćaka” na 734 mnv. Na vrhu su se pružali prekrasni pogledi s drvene piramide koji su za lijepog vremena ostavljali sve bez daha. Preko “Turjaka” vesela planinarska družila je krenula prema svojim automobilima. Vodiči ovog prekrasnog izleta su bili Dragan Davidović i Predrag Livak. Još jednom se pokazalo da planinare vole ovakve tradicionalne izlete a posebno ovaj Valentinovski koji šalje poruke ljubavi, tolerancije i dobrih vibracija svima koji ga već godinama pohode.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika