Vatrogasna zajednica PSŽ: Za vatrogasna zvanja uspješno položilo 74 kandidata

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


“U organizaciji VZ Požeško-slavonske županije, tokom mjeseca siječnja, organizirana su osposobljavanja za zvanja u vatrogastvu. U tri nastavne grupe za zvanje vatrogasca u Požegi, Pleternici i Lipiku položilo je ukupno 74 kandidata. Istima su predavači Vatrogasne zajednice održali 36 sati teorijskog i 40 sati praktičnog predavanja nakon kojih su kandidati imali pismeni ispit.
Na osposobljavanjima za zvanje vatrogasca 1. klase položilo je 28 vatrogasaca, a za zvanje vatrogasnog dočasnika 1. klase 30 vatrogasaca iz DVD-a s područja VZ Požeštine.
Osposobljavanje za zvanje vatrogasnog dočasnika koje se sastoji od 39 sati teorijskog i 44 sata praktičnog predavanja, prošlo je 16 vatrogasaca s područja VZ Pakrac-Lipik.
U Požegi je u tijeku osposobljavanje vatrogasaca za zvanje vatrogasni dočasnik koje pohađa 17 kandidata.
Slijedi još osposobljavanje za zvanje vatrogasca 1. klase i vatrogasnog dočasnika 1. klase za DVD-a s područja VZ Pakrac-Lipik.
Čestitke svima koji su položili i koji će još položiti navedena osposobljavanja te zahvala predavačima na njihovom trudu i radu na prijenosu znanja i iskustava.
U veljači i ožujku će se održati usavršavanja za specijalnosti u vatrogastvu; Spašavanje pri tehničkim intervencijama, Aparati za zaštitu dišnih organa, Vezist i Bolničar (prva pomoć) u vatrogastvu.” – priopćili su iz Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)