Velika akcija Uskoka: U Zagrebu uhićeno 20-ak ljudi zbog sumnjivog nekretninskog biznisa

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Više osoba uhićeno je jutros na širem području Zagreba u zajedničkoj akciji policije i USKOK-a. Prema neslužbenim informacijama, policija je jutros pokucala na vrata ukupno 23 osobe, koje se sumnjiče da su bile dio zločinačke grupe koja se bavila prevarama s nekretninama.
U tijeku su pretrage kod osumnjičenika, a kada one budu obavljene, bit će dovedeni u USKOK na ispitivanje, nakon čega će se odlučiti hoće li i za koga biti zatražen istražni zatvor. Sumnjiče se za zločinačko udruživanje u sklopu kojeg su počinili krivotvorenje isprava i prevare, a među djelima koje im se stavlja na teret je i primanje mita prenosi večernji list.

Prevare za koje se sumnjiče počinili su zadnje dvije, tri godine, a prevarili su, kako se sumnja, veći broj građana. Prema neslužbenim informacijama među onima kojima je policija pokucala na vrata su Krešo Matić i Davor B.. Prvi je već zbog sličnih prevara bio na meti i policije i pravosuđa.
Matić je bio optužen u postupku s Jagodom Blum i još nekoliko osoba.
Teretili su se da su građanima fiktivno prodavali stanove, i to nakon što bi prethodno pribavili podatke o nekretninama. Optuženici u tom postupku bili su ukupno osuđeni na 22 godine i osam mjeseci zatvora te su bili ostali bez 17,8 milijuna kuna.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *